Івано-Франківськ

Оцінка експерта: як за рік змінилася картина доріг та мостів Прикарпаття

Цього року відновили доріг значно більше, ніж ще недавно за три роки.

104438867 256378512290079 2126890385222183621 n 1 3 1 scaled 1

Дороги та мости Прикарпаття стали цього року візитівкою оновлення  інфраструктури краю. Аргументує Василь Буджак – начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Ще кілька років тому найважливіше було забезпечити проїзд дорогами, а нині вже мова йде про освітлені пішохідні переходи, світлофори, оновлення автопавільйонів та сучасні магістралі.

dorohy 08

  • Василь Буджак.

“Цьогоріч  відремонтовано понад 250 кілометрів доріг державного значення. Для порівняння: у 2016-2019 роках оновили загалом 207,3, торік – 137 кілометрів”, – каже Василь Буджак  і зазначає, що поступ став можливим завдяки Національній програмі “Велике будівництво” та за сприяння Кабміну й Укравтодору. 

Насамперед забезпечили кардинальне оновлення, від межі із Львівською областю до Тернопільщини, міжнародної траси М-30 Стрий-Ізварине, яка проходить через вісім областей та з’єднує Захід і Схід країни. Тож і названа Дорогою Єдності.

Знаково, що поступово оновлюються територіальні дороги. Цьогоріч це ремонт дорігДелятин-Раківчик, Снятин-Косів-Старі Кути, Миколаїв-Калуш.

Цьогоріч багато зроблено й на головних артеріях області – дорогах  Стрий-Мамалига та Мукачево-Львів, де оновлено пропущені в попередні роки ділянки.

otyniya if

  • Зробили дорогу в Отинії.

Завершили поточний середній ремонт дороги Богородчани-Гута, що веде до Національного природного заповідника “Синьогора”. Знаковим ставремонт на всій протяжності дороги Долина-Хуст, яка проходить високогір’ям Карпат від Долини до межі із Закарпаттям, через Вишківський і Торунський перевали.

Це саме стосується й дороги  Татарів-Кам’янець-Подільський, так званої Золотої Підкови Карпат, яку цьогоріч оновили в Надвірнянському, Верховинському, Косівському та Коломийському районах.

dolyna khust if

  • Дорога Долина-Хуст.

“У рамках “Великого будівництва” реалізуємо проекти будівництва і капітального ремонту мостових переходів: у Делятині на дорозі Н-09 Мукачево-Львів, у Стопчатові на дорозі Р-24 Татарів-Кам’янець-Подільський, у Рожневі на дорозі Т-09-09 Снятин-Косів-Старі Кути. До цього переліку – ще понад 20 мостів у рамках реконструкції дороги М-30 Стрий-Ізварине, ремонту дороги Н-18 Івано-Франківськ-Тернопіль”, – каже Василь Буджак.

Безпека дорожнього руху так само виходить на вищий рівень. Йдеться про будівництво нових кільцевих розв’язок, тротуарів і пішохідних доріжок, заміна дорожніх знаків, бар’єрного огородження, встановлення світлофорів, нанесення розмітки, влаштування заїзних кишень для зупинок громадського транспорту.

Відновивши цього року багато доріг та мостів, Івано-Франківщина стала привабливішою для мешканців області та гостей.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено