Івано-Франківськ

Червоні прапорці: франківська лікарка розповіла, які перші ознаки геморою

Саме у післясвятковий період під кабінетом лікаря проктолога справжній аншлаг пацієнтів.

Червоні прапорці: франківська лікарка розповіла, які перші ознаки геморою

Франківська лікарка медичного центру Оксфорд Медікал Олеся Тимофійчук зауважує, що харчування, що закріплюється відсутністю рухової активності та зловживанням кавою, приводить до закрепів та розвитку геморою, пише ПІК.

Які перші ознаки геморою і коли необхідно звернутися до лікаря?

  •  Час перебування у туалеті:

Якщо раніше ви могли впоратися з усіма «брудними справами» за 5 хвилин, то тепер займаєте туалет не менше аніж пів години? Це перші ознаки закрепу, який в свою чергу призводить до значного підвищення тиску у венах малого тазу і звісно ж розвитку геморою.

  • Сильні потуги на унітазі:

В нормі під час дефекації людина повинна бути відносно розслабленою. Якщо для вас цей процес неможливий без сильних потуг, а сама калова грудка тверда і спричиняє біль – необхідно звернутися до лікаря. У таких випадках вже помітне розширення гемороїдальних вен або навіть формування внутрішніх вузлів.

  •  Різкий пекучий біль під час дефекації:

Це свідчить не так про геморой, як про виникнення анальної тріщини. Людина порівнює це відчуття із розривом стінки, що супроводжується гострим пекучим болем, появою крові, страхом сходити в туалет. Неправильне лікування може призвести до появи хронічної анальної тріщини, яку варто лікувати вже хірургічним шляхом.

  •  Помітні прожилки крові у калі:

Кров у калі – серйозний симптом, при якому необхідно якомога швидше запланувати візит до лікаря. Навіть якщо у вас це явище було незначним та тимчасовим – цей симптом може вказувати на серйозні захворювання, навіть злоякісні новоутворення кишківника.

  • Свербіж стінок анального отвору

Анальний свербіж є поширеним симптомом при геморої, аноректальних норицях, паразитарних
захворюваннях (ентеробіоз), перианальному дерматиті. Анальний свербіж це не тільки суб’єктивна проблема, адже у громадських місцям важко впоратися із цим відчуттям. Лікар допоможе з’ясувати причину свербежу та усунути її.

  •  Твердий кал:

Під час закрепів, при вагітності, при гіподинамії, при відсутності у раціоні клітковини, при недостатньому прийомі води калова грудка застоюється, стінка кишківника наполегливо висмоктує залишки рідини, формується твердий кал і навіть каловий камінь. Це може не просто спричиняти дискомфорт, а навіть призвести до обтураційної кишкової непрохідності!

  •  Відчуття шишкоподібного тіла:

Після дефекації вузлики можуть випадати. На перших стадіях геморою вузлики вправляються самі, проте потім – вони так і залишаються на зовні і потребують стороннього вправлення. Зовнішні гемороїдальні вузли призводять до постійного дискомфорту, відчуття стороннього тіла.

“Якщо ви виявили бодай один із вищеперерахованих симптомів – не соромтесь звернуться до лікаря”, – закликають медики.

ПРОМО

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено