Івано-Франківськ

Палають склади окупантів, Джонсон йде у відставку, буряки після граду: ТОП-10 новин тижня (04.07-10.07 2022)

Кожен українець мрія почути лише одну новину - "ми перемогли". Так і буде!

ТОП-10 новин тижня: важливі події, які трапилися в Україні та світі впродовж останніх семи днів в огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Одещина, Дніпропетровщина, Миколаївщина, Харківщина

photo 2022 07 07 09 45 07 scaled

Рашисти вранці, 7 липня завдали чотири ракетних удари по Одеській області, пошкодивши ангари з 35 тоннами зерна та причал на Зміїному. На щастя, внаслідок обстрілів ніхто не загинув.

Окупанти продовжують “гатити” по Миколаївщині. Руйнувань зазнали станція техобслуговування, житлові та приватні будівлі. Постраждалих на щастя, немає.

Дніпропетровщина: ворог не припиняє “бити” по Криворізькому районі.  Орки випускали ракети 7 та 8 липня.

Потерпає від рашистських обстрілів також Харків. 7 липня окупанти “вдарили” по одному з мікрорайонів міста. Троє людей постраждали. У суботу, 9 липня орки випустили ракету “Іскандер” по центру міста. Постраждала 12-річна дівчинка.

Цього тижня росіяни позбулися кількох складів з боєприпасами

6bda401 screenshot 243

Збройні Сили України влучили у склад боєприпасів росіян в окупованій Новій Каховці (Херсонщина). Знищено близько 70 росіян, ППО та боєкомплекти.

У ніч на 5 липня українські військові знищили російський військовий склад на Луганщині. Після вибуху розпочалася масштабна детонація ворожих боєприпасів, яка тривала кілька годин.

А вранці 8 липня в окупованому Шахтарську пролунали вибухи – детонували російські склади з боєприпасами. Збройні Сили України влучили в глибокий тил ворога.

Дякуємо українській армії! Нас не перемогти!

Виїжджати за межі області можна: Генштаб скасував рішення про дозвіл пересування для військовозобов’язаних

Для виїзду за межі областей військовозобов'язані мають отримати дозвіл - Генштаб ЗСУ

Цього тижня у Генштабі ЗСУ повідомили, що тепер військовозобов’язаним, щоб виїхати за межі місця проживання(області) треба отримати дозвіл, який дісний 30 днів, у воєнкоматі. Президент України не погодився з таким рішенням і закликав Генеральний штаб не ухвалювати такі питання “без нього”, тож його скасували.

Конференція у Швейцарії: яким буде відновлення України

Шмигаль повідомив, яку суму Україна отримає від партнерів вже "зараз"

4-5 липня у швейцарському Лугано відбулася Міжнародна Конференція за участі представників 40 країн світу, різноманітних організацій, присвячена відбудові нашої країни після війни. Уряд України пропонує створити декілька Офісів відновлення: у Вашингтоні, Брюсселі, Лондоні та інших містах. Головний офіс має бути в Києві.

“Наша мета — не просто відновити скло і бетон, а збудувати нову країну”, — підкреслив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

План відбудови України розділений на 3 етапи:

  • Відновлення тут і зараз;
  • Fast recovery — відновлення пошкодженої інфраструктури;
  • Довгострокова трансформація.

Загалом план відновлення оцінюють у 750 млрд доларів.

Справжній “друг” України Борис Джонсон йде з посади прем’єра Великої Британії

alt

Борис Джонсон 7 липня оголосив, що ухвалив рішення піти з посад прем’єр-міністра Великобританії та лідера Консервативної партії. З ним відмовилися працювати низка членів його ж уряду. Понад 50 членів кабінету пішли у відставку після секс-скандалу протеже Джонсона Крісом Пінсером.  Відомо, що Борис Джонсон виконуватиме обов’язки прем’єра до тих пір, поки восени не буде обраний новий лідер.

Він запевнив український народ, що підтримка Британії залишиться незмінною. На місце Бориса Джонсона головним фаворитом є міністр оборони Британії Бен Воллес.

ДТП у Рогатині: чи буде відповідати винуватець?

292220470 5295986003853590 2271249212197153716 n scaled

2 липня 27-річний п’яний водій влаштував аварію за участі чотирьох машин. На щастя, обійшлося без жертв. Про те постраждалі вважають, що батько горе-водія може “відмазати” сина від покарання.

Поліцейські з’ясували, що 27-ми річний водій AUDI не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припарковану SKODA , опісля допустив зіткнення з іномарками MITSUBISHI та FORD, які рухались на зустріч. Пройти тест на вміст алкоголю в крові водій відмовився.

Буряки після граду на Прикарпатті

290777323 424004633072296 3716404265091128977 n 1 1 scaled

4 липня у селі Берлоги на Калущині випало до 10 см граду. Користувачі соцмереж публікували фото та відео наслідків негоди. Зелень засипало білими кульками льоду.

Львів “пливе”: вулиці міста затопило після сильної зливи

247074 Screenshot 6 960x380 0 scaled

У вівторок ввечері, 5 липня, Львів накрила гроза. Негода завдала місту чималих збитків, зокрема, підтопила дороги, повалила дерева, пошкодила покрівлі й автомобілі. 

Добре нам тут – кажуть українці-переселенці, що живуть у садочку “Сонечко” Галицької громади 

Українці з різних областей, де звірства російських окупантів загрожували їх життю, з 8 березня цього року знайшли прихисток у Комарівському закладі дошкільної освіти «Сонечко» Галицької міської ради.

Про настрій та барви життя переселенців у селі Комарів – дивіться у ВІДЕО ПІК.

Ми продовжуємо боротися за свою незалежність на всіх фронтах, у тому числі й на інформаційному. Новий огляд подій рівно за 7 днів. Будьте з ПІК!

Віримо у ЗСУ! З нами Бог! Слава Україні!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено