Івано-Франківськ

Мешканці Прикарпаття переживають за урожай: що каже на це очільниця області

Великі сільгосппідприємства будуть сіяти й під урожай 2023 року.

zhnyva 1200x630 c 1 scaled

Останніми днями голові Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлані Онищук прикарпатці задають запитання щодо збереження цьогорічного урожаю та про посів озимих під урожай 2023 року. Про це вона повідомляє у Фейсбуці, пише ПІК.

“Щодо інфраструктури для зберігання зерна, то в області є можливість розмістити значну кількість урожаю. Крім того, більшість сільськогосподарських підприємств мають власні зерносклади”, – зазначає Онищук.

До слова, за січень-червень цього року с/г підприємства реалізували 161,6 тис. тонн зерна, що на 24,4 % більше відповідного періоду минулого року.

“Значне скорочення експорту зерна вплинуло на рівень цін. Звичайно, це позитивно для споживачів, але з іншого боку, це негативно для виробників”, – каже Онищук.

Щодо посіву озимих під урожай 2023 року, то, на думку голови ОВА, критичної ситуації не буде.

images

“Великі с/г підприємства будуть сіяти. По-перше, це у них передбачено бюджетом, а по-друге, є 70 підприємств в області, які утримують поголів’я великої рогатої худоби”, – зазначає голова ОВА, маючи на увазі те, що поголов’я треба годувати, а тому важливо сіяти.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено