Івано-Франківськ

Що приховує Палац Потоцьких: незабаром у Франківську візьмуть старт розкопки (ФОТО)

В планах проведення георадарного сканування, розвідки і повноцінного розкопу.

005 scaled

Комплекс колишнього палацу Потоцьких – всім добре знане місце у центральній частині Івано-Франківська. Історичні будівлі дійшли до наших днів зі слідами багаторазових трансформацій і руйнувань та мають неабияку історичну та культурну цінність.

Це спадщина палацового та госпітального етапів функціонування комплексу не лише для міста, а й для Європи. Та через певні історичні особливості, пов’язані з власністю та використанням, як об’єкта з обмеженим доступом, його історія досі залишається таємницею, розгадати яку і взялися ініціатори дослідження – КП ПІК «ПАЛАЦ».

006 scaled

Раніше спеціальних археологічних розкопок на території Комплексу не проводилося, тому виявлені під землею археологічні залишки будівель стануть цінною знахідкою для Івано-Франківська.

У КП «Простір інноваційних креацій «ПАЛАЦ» прогнозують археологам великий обсяг роботи і очікують на цікаві знахідки, про які досі ніхто не знав. Адже археологічні дослідження в місті проводились в дуже рідкісних випадках, більше як рятівна археологія, а на території палацу не проводились зовсім.

003 scaled

Розкопки на першому етапі будуть вестися в кілька черг, перша з яких буде стосуватися господарської брами, території з обох боків біля брами та огорожі.

Другою чергою буде закладено один з шурфів для дослідження підземного ходу і фундаментів муру біля корпусу «З».

Наступним етапом, згідно з програмою, планується досліджувати центральне і праве крило палацу, суміжно з корпусом «Ж», під якими ймовірно, є підземна частина палацу із його фундаментом.

004 scaled

Додамо, що фінансування археологічних досліджень та розкопом здійснюватимуть меценати, якими виступила одна з будівельних компаній міста Івано-Франківська.

002 scaled

Читайте також на ПІК: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено