Івано-Франківськ

Стало відомо, чому скисає молоко і як зберегти його свіжість надовго

Молоко – корисний та смачний продукт, що має бути у раціоні кожного.

Стало відомо, чому скисає молоко і як зберегти його свіжість надовго

Завдяки вмісту кальцію, фосфору, магнію, калію, вітамінів А, D, вітамінів групи В та інших корисних мікроелементів, молоко — просто незамінний продукт. Як його довше зберігати пише ПІК з посиланням на Факти.

Процес скисання молока

Скисання молока – процес складний. Річ у тім, що свіже молоко має важливі поживні речовини, наприклад, лактозу (молочний цукор). Лактоза зупиняє процес псування продукту. Далі в молоко починають потрапляти живі бактерії, до речі, опиняються вони там просто з повітря. Саме живі бактерії стають причиною псування молочного продукту.

Молочнокислі бактерії швидше розмножуються у теплі, тому, якщо зберігати молоко не у холодильнику, воно скисне швидше. До речі, у шлунку людини молочнокислі бактерії вмирають, а кислота, яку вони виробляють, вбиває інші шкідливі бактерії, які живуть у нашому кишківнику. Тому вживати кисляк дуже корисно.

Як зберегти молоко свіжим довше

  • Спочатку молоко потрібно прокип’ятити, а потім залишити на кілька годин. Воно має охолонути. Далі молоко переливають у глечик з глини або скляну банку. Під час кип’ятіння гинуть шкідливі мікроорганізми, які можуть бути в сирому молоці.
  • Потім у прокип’ячене молоко додають шматочок рафінованого цукру, який виступає як консервант. Він допомагає зберігати молоко довше.
  • До речі, аби молоко не згорнулося під час кип’ятіння, можна спочатку додати рафінований цукор, а потім ставити на вогонь.
  • Таке молоко зможе стояти у холодильнику до 14 днів, а за кімнатної температури – чотири доби.
  • Ще є варіант заморозити сире молоко. Це продовжить термін зберігання до 4-6 тижнів.
  • Памʼятайте, що рідина збільшується при заморожуванні, тому залиште всередині ємності трохи вільного місця.

Щоб розморозити молоко, просто поставте банку в холодильник. Слід зазначити, що повторно заморожувати молоко заборонено!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено