Івано-Франківськ

На Прикарпаття завезли сир з небезпечною бактерією із Франції

Жителів області просять не купляти даний продукт.

На Прикарпаття завезли сир з небезпечною бактерією із Франції

На Прикарпаття привезли сир з пастеризованого молока із Франції. У ньому виявили небезпечну бактерію Лістерію. (Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон). (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France) до України (одержувач: ТзОВ «ТД Гурмандіз», вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080).

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Продавці мають вилучити дану продукцію з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлений невідповідний продукт Головне управління Держпродспоживслужби області.

“Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь”, – йдеться у повідомленні.

До слова, лістеріоз – це захворювання, яке починається, якщо в організм потрапляють лістерії monocytogenes. Захворювання є досить серйозним – в 30% випадків лістеріоз загрожує летальним результатом, тому дуже важливо знати, як убезпечити себе від нього. Лістеріоз може розвинутися за кілька днів або за два місяці.

Зазвичай збудник лістеріозу потрапляє в організм разом із зараженими продуктами, в результаті чого через кров або по лімфатичних судинах потрапляє в селезінку, печінку, легені, лімфатичні вузли і нервову систему. Саме таким чином в організмі з’являються вогнища некрозу, які називають лістеріоми.

Лістеріоз у людини розвивається в залежності від сил імунної системи, саме тому важкі мозкові ураження можуть спостерігатися в основному лише у немовлят і хворих на імунодефіцит.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено