Івано-Франківськ

Сон впливає на оцінки та продуктивність: науковці пояснили, скільки потрібно спати дітям

Стабільний і повноцінний відпочинок — це один з основних чинників ефективності дітей в школі.

36955039174 165cea58f2 o scaled 1 scaled

 

Американськими вченими був проаналізований вплив кількості годин сну на розумову успішність школярів та підлітків, пише ТСН.

Наприклад, лікарі рекомендують школярам у віці 6-12 років спати не менше 9-12 годин на добу, а підліткам (13-18 років) — не менше 8-10 годин на добу.

Виявилося, що чим більше діти проводили в ліжку, тим кращі підсумкові оцінки вони отримували. Хоча різниця й не була надто великою та становила 0,07 бала, однак це можна назвати хорошим знаком.

А якщо подивитися на це питання глобально, можна зробити висновок, що від кількості та якості сну залежать не лише оцінки, які отримує школяр чи студент, але й його вміння сприймати, а потім засвоювати інформацію.

“До цього дослідження проводилися на тваринах. Їхні результати показали, що в закріпленні денних спогадів хороший сон відіграє дуже важливу роль. Тому якщо існують проблеми з нічним відпочинком, нові знання гірше засвоюються і швидше стираються з пам’яті. Саме тому вчені впевнені — навчання в нічний час є поганим варіантом. В цей період мозок просто нездатен правильно запам’ятовувати нові дані”, – йдеться у повідомленні.

Щоб допомогти дитині налагодити міцний і здоровий сон, потрібно придержуватися основних правил. Насамперед дотримуватися певного режиму: засинати і прокидатися в один і той самий час, відкладати всі ґаджети за 30 хв до сну, вимикати яскраве світло в кімнаті та провітрювати приміщення.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено