Івано-Франківськ

Ця робота – наш вклад у перемогу, – Ростислав Держипільський про “Інтерв’ю з Богом”

Усі кошти з вистави Франківський драмтеатр спрямує на реабілітацію наших захисників.

dram scaled

28 березня 2023 року Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка провів пресконференцію з нагоди чергової постановки Ростислава Держипільського «Інтерв’ю з Богом».

Прем’єра відбудеться вже найближчої середи, 29 березня 2023 року.

У прем’єрній роботі, інспірованій одноіменним популярним фільмом, задіяні Іван Бліндар, Любомир Валівоць, Олег Панас, Тетяна Шавкова.

Вистава в жанрі «розмова без антракту» відбудеться в укритті, у довоєнний час – це «сцена-підвал». Робота суголоса воєнному часові і розповідає про життя після війни, про те,  «як повернутися з війни», про посттравматичний синдром і про силу любові та силу віри.

«Коли хтось каже «Я втратив віру», я уявляю людину, яка здалася, – говорить головний герой воєнний журналіст Пол, котрий повернувся з гарячої точки і не може знайти себе у звичному мирному житті. Він рятується, ховаючись в собі, втікаючи від усіх. Тому «сцена-підвал» –  пряма і прозора метафора.

FB IMG 1676581229614 scaled 1

«Ця робота – наш вклад у перемогу. Це як Літургія і пожертва. У цій роботі – уся наша підтримка родин загиблих захисників і захисниць України, наша підтримка тих, хто щодня молиться за рідних, які на війні, за тих, хто чекає своїх з полону, це згадка і про військових журналістів – літописців найбільшої в Європі війни з часу Другої світової», – розповів режисер, автор сценічного рішення – народний артист України Ростислав Держипільський.

Статистика свідчить, що з 25 лютого 2022 року лише Івано-Франківськ втратив 180 героїв.

«Ми часто не знаємо, як сказати слова підтримки, бо про це справді непросто говорити, важко знайти слова.  Але говорити треба, це підтверджують і родичі героїв, з якими ми спілкуємося, і психологи теж.  Ми пробуємо сказати ці  слова особливою мовою театру», – наголосив Ростислав Любомирович.

Додамо, що усі кошти з вистави ми спрямуємо на реабілітацію наших захисників.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtubeта Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено