Івано-Франківськ

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни (ІНФОГРАФІКА)

Загалом війна в Україні за тривалістю вже перевершила і Першу, і Другу світову.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після 1945 року: найдовшим є конфлікт між Індією та Пакистаном через приналежність Кашміру – на сьогоднішній день він триває вже 75 років та 10 місяців, але з перервами. Відповідну інфографіку подає Слово і Діло, пише ПІК.

Майже стільки ж – 75 років та 6 місяців – триває ізраїльсько-палестинський конфлікт. Конфлікт в Іракському Курдистані триває 61 рік та 9 місяців, у Турецькому – 38 років та 10 місяців, у Сирійському – 10 років та 10 місяців.

  • Понад 45 років триває війна в Афганістані. До вересня 2021 року країну залишили іноземні війська та контроль над нею перейшов до угруповання «Талібан».
  • Ольстерський конфлікт тривав 28 років та 9 місяців. Він розпочався у серпні 1969 року із зіткнень між ірландськими католиками та протестантами у Північній Ірландії, для придушення яких Британія ввела війська. Згодом за 30 років внаслідок терактів, нападів та збройних сутичок загинуло понад 3,2 тисячі осіб. Конфлікт було завершено 23 травня 1998 підписанням Белфастської угоди.
  • Війна у В’єтнамі тривала 19 років та 6 місяців.
  • Чеченський конфлікт тривав загалом 17 років та 10 місяців. Перша війна 1994-1996 років завершилася виведенням російських військ із регіону, друга війна 1999-2009 років завершилася взяттям Чечні під контроль росії.
  • Понад 9 років тривали нині заморожені конфлікти у Косові та на Кіпрі. Війна в Україні – з початку подій на Донбасі та після початку повномасштабної російської агресії – триває вже загалом 9 років та 2 місяці.
  • Конфлікт у Нагірному Карабаху між вірменами та азербайджанцями триває 8 років та 11 місяців. У 1988-1994 роках була перша Карабахська війна, у 2020 році – Друга, між ними відбувалися регулярні прикордонні зіткнення.Наразі Єреван і Баку близькі до підписання мирної угоди, за якою Нагірний Карабах буде визнано частиною Азербайджану.
  • 8 років та 8 місяців тривала війна в Іраку, конфлікти на території Хорватії тривали 7 років та 7 місяців, заморожений конфлікт в Абхазії тривав з перервами 5 років та 8 місяців, трохи більше 3 років вирувала нині заморожена Корейська війна. Активна фаза замороженого Придністровського конфлікту тривала два роки.

konflikty pislya druhoyi svitovoyi vijny ru normal

На Заході щодо закінчення війни в Україні у 2023 році, налаштовані доволі стримано: у можливу перемогу України вже повірили, але вірять у тривалу війну. Зокрема, в американській розвідці, як випливає з оприлюднених секретних документів, прогнозують, що війна перейде і в 2024 рік без явної переваги будь-якої зі сторін.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено