Івано-Франківськ

Для боротьби із борщівником Сосновського на Франківщині розроблять регіональну програму

В області ситуація із борщівником вкрай негативна.

347245068 583678297271557 1844125446104517716 n

В Івано-Франківській області для боротьби із борщівником Сосновського розроблять регіональну програму. Адже на сьогодні ситуація із розповсюдженням борщівника вкрай негативна, повідомила сьогодні очільниця області під час наради, пише ПІК.

“Борщівник Сосновського є небезпечною рослиною, тому необхідно вживати заходів, щоб запобігти його поширенню. На Прикарпатті необхідно розробити регіональну програму, яка сприятиме вирішенню цієї проблеми”, – зазначила очільниця області.

Варто додати, що існує кілька методів боротьби з борщівником Сосновського: механічні (скошування, обрізання квітів, викопування), фізичні (спалювання) і хімічні (використання пестицидів).

Проте заходи боротьби з цим бур’яном ефективні, якщо проводяться одночасно на всій засміченій місцевості з тим, щоб не допустити бутонізації та розповсюдження насіння.

Слід також наголосити, що відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні» знищення борщівника Сосновського є компетенцією голів територіальних громад, які повинні розробити заходи, для розв’язання цієї проблеми та домогтися від власників земельних ділянок, на яких розповсюджується шкідлива рослина, її знищення. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено