Івано-Франківськ

Законопроєкт про мобілізацію: у Верховній Раді планують внести зміни

Перші правки з урахуванням зауважень від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини почнуть вносили вже цього тижня.

Законопроєкт про мобілізацію: у Верховній Раді планують внести зміни

Законопроєкт про мобілізацію зазнає деяких змін. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук. Вона додала, що деякі правки в новому законопроєкті стосуватимуться ліквідації корупційних норм, пише ПІК.

У законопроєкт про мобілізацію в Україні планують внести зміни, враховуючи зауваження омбудсмена Дмитра Лубінця. Зараз документ не готовий для голосування в парламенті.

“Ми уже розуміємо, що в оригінальному вигляді законопроєкт не буде голосуватися і прийматися”, – зазначила Євгенія Кравчук.

Заступниця голови фракції “Слуга Народу” повідомила, що оновлена версія законопроєкту про мобілізацію буде більш компромісною. Цей варіант буде розроблений Комітетом з питань безпеки та оборони.

Окрім зауважень Дмитра Лубінця, в новому законопроєкті перепишуть деякі норми задля уникнення корупційних норм. Наприклад, щоб військкоми не могли самостійно вносити або забирати громадянина з Реєстру боржників. Євгенія Кравчук додала, що все має бути в зрозумілий і справедливий спосіб.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено