Івано-Франківськ

“Люди, всі, які перекривали дороги, кожен має понести покарання”, – офіцер ЗСУ Кішак

Військовий розповів, що підтримує жінку з дитиною на яких напали люди на Франківщині, бо вона нібито "здавала" чоловіків ТЦК.

MyCollages 2024 02 12T123900.333 scaled

Офіцер Збройних Сил України Назарій Кішак засудив дії людей, які напали на жінку з дитиною у Космачі, бо вона нібито здавала чоловіків ТЦК.

Про це він сказав в етері Еспресо, пише ПІК.

Я дуже добре знаю Космач, знаю дуже багато людей і насправді мені важко зараз дати якусь оцінку. Це неправильно, ми маємо закон і кожен в особі себе, як чоловіка, має прийти у ТЦК з рюкзаком, попрощатись на недовгий час із родиною і мобілізуватись. Я знаю дуже багато хлопців, чоловіків, які з цього району воюють у 102-й бригаді ТрО, у дуже крутезній бригаді. Мені сумно споглядати, коли родичів тих чоловіків теж приходять на ці скликання, на збори якісь незрозумілі. Знаєте, самі собі створили проблему, як називаються”, – коментує Кішак.

Військовий розповів, що підтримує жінку з дитиною на яких напали люди на Франківщині, бо вона нібито здавала чоловіків ТЦК:

“Поліція зараз дає, я так розумію, правову оцінку, але ці люди, всі, які перекривали дороги, кожен має понести покарання згідно з законом і цій дівчинці, яку побили мають відшкодувати моральний збиток у великій сумі, щоб навчити людей, як ставитись”.

Офіцер Збройних Сил України вважає, що оновлений військкомат – Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки зараз знівелювали люди, які знімають на відео спротив українців до мобілізації.

“Воно якраз і дає людям погане відношення і свідому оцінку цьому органу. Насправді ТЦК має бути найбільш крута установа у своєму районі. Там потрібно ще багато якихось змін, потрібно навести комунікацію, молодь не має боятись РТЦК, а молодь від неї, на жаль, тікає. Чому жінки зараз мають блокувати і кричати, ми підемо тоді, коли підуть сини депутатів, бо це неправильно, кожен має відповідати за свої вчинки“, – вважає військовий.

Кішак пояснює, що представники ТЦК та СП Івано-Франківської області мали зустрітися з громадою Космача разом із поліцією та зробити нормальний брифінг, дати правову оцінку, розказати скільки відсотків служать з Космача й району, чому така ситуація, як забезпечують наших людей.

Люди хочуть чути правду якою б вона не була. Люди теж споглядають, жінка каже, чому у вас вибірковість – свати всі дома у вас, а інші чоловіки мають воювати. Ми бачимо, що є і вибірковість, воно не має так бути, мають воювати всі чоловіки згідно з законом“, – підсумував офіцер Збройних Сил України.

Нагадаємо, свою реакцію на події у Космачі висловила кулеметниця з Верховини Оксана Рубаняк назвала їх “Ганьба для всього гуцульського краю і країни”.

Що передувало

Нагадаємо, вранці 7 лютого потерпіла Іванна Ванджурак на своїй сторінці повідомила, що на неї напав натовп розлючених жінок, коли вона їхала на пошту в Космач.

З нею в машині перебувала донечка, якій 6 років. У центрі села машину зупинив натовп розлючених жінок. Зі слів потерпілої, деякі з них були п’яними, у їх руках були дубинки, біти, різні металеві “штуки”. Після розмови через відкрите вікно та перевірки телефону потерпілої, натовп відпустив машину.

Повертаючись з пошти тією самою дорогою, автівку жінки знову зупинили. Їй почали висувати обвинувачення, начебто вона навідниця військкомату.

“Декілька осіб почали мене знову питати, хто я така, що я точно не місцева, бо вони мене не знають, і що я навідниця військкомату! Що я приїхала до них в село здавати їх і здавати їхніх чоловіків. Це було вже з криками, погрозами та матами”, – розповіла Іванка Ванджурак.

Після цього натовп почав бити машину та намагатися її перевернути, почали витягувати потерпілу через вікно, виривати волосся і вирвати ключі з машини. Коли жінка почала кричати, що в машині дитина, одна із жінок запхала біту у вікно і вдарила нею по голові дитину. Інша жінка у цей час тримала потерпілу за волосся.

Лікарі діагностували у 6-річної дівчинки забій м’яких тканин носа, а у її 24-річної матері  ймовірну закриту черепно-мозкову травму.

“Поліція опитала потерпілих. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України”, – повідомляють поліцейські.

Водночас у коментарях на фейсбук-сторінці поліції користувачі обурюються, що напад на беззахисну жінку поліцейські назвали “конфліктом”, а умисне нанесення тілесних ушкоджень  – хуліганством.

З мешканцями, які напали на автомобіль, правоохоронці проведи роз’яснювальні бесіди і відпустили.

Натомість жителі Космача, які напали на авто жінки, яку запідозрили у співпраці з ТСК, вважають, що відео, яке вона виклала, принижує їхню честь і гідність.

Унаслідок цього представники ТЦК та СП Івано-Франківської області зустрілися з громадою Космача.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено