Івано-Франківськ

Смертельні ДТП на Прикарпатті, трагедія в Одесі та туберкульоз: ТОП-10 новин тижня за 11-17 березня

Ряд актуальних та важливих подій, які варті повторного перегляду.

Школярка викинулася з вікна, небезпечна вода та молочні зуби : ТОП-10 новин тижня за 8- 14 січня

ТОП-10 новин тижня, які трапилися з 11 по 17 березня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Наслідки ракетної атаки по Одесі

Цей удар наймасовіший за кількістю жертв російського теракту в Одесі.

IMG 20240316 103336 535 scaled

Станом на ранок 16 березня, у медзакладах Одеси продовжують лікування 40 людей, постраждалих внаслідок вчорашньої ракетної атаки. З них 9 поранених у важкому стані, ще 20 людей загинули внаслідок атаки.

У результаті ракетного обстрілу в Одесі пошкоджені інженерні комунікації газо- та електропостачання. Ввечері 15 березня ДТЕК відновив електропостачання 531 абоненту. Залишилось 4 абонента без напруги, роботи тривають.

Фільм “20 днів у Маріуполі” отримав Оскар

Стрічка режисера Мстислава Чернова отримав Оскар у категорії “Найкращий документальний фільм”. Це перший Оскар в історії України.

96-та церемонія нагородження премії від Американської Кіноакадемії відбулася в ніч на 11 березня в Лос-Анджелесі.

“Я хотів би, щоб цього фільму не було. Я хотів би, щоб росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста. Я б віддав цю нагороду за те, щоб росія не вбивала моїх земляків, звільнила всіх українських військових і цивільних, які зараз в тюрмах. Я не можу змінити історію. Не можу змінити минулого. Але. Ми всі, всі хто в цьому залі, найталановитіші люди в світі, можемо зробити так, щоб правда перемогла…Дякую всім. Дякую Україні. Слава Україні!”, – сказав Мстислав Чернов під час нагородження.

ab4bfc3eef59cc1d scaled

Трагедії на дорозі: у Калуші загинули матір з донькою, у Тязеві – пасажири та водій автобуса

Поблизу Калуша зіштовхнулися з причепом «Volvo» та автомобілем «Volkswagen Golf».

“32-річна водійка іномарки, мешканка Коломиї, здійснюючи виїзд з території АЗС з виконанням повороту ліворуч на автодорогу, допустила зіткнення із вантажівкою, якою керував 26 – річний мешканець Калуського району. Водій рухався прямо”,  встановила поліція області

У результаті ДТП, водійка та двоє неповнолітніх пасажирів отримали важкі тілесні ушкодження та терміново госпіталізовані до місцевої лікарні.

“Жінку та 5-річну дівчинку медикам врятувати не вдалося. Ще один пасажир, піврічне немовля, наразі в реанімаційному відділенні Калуської ЦРЛ”, – інформує поліція.

Того ж дня, 12 березня, біля села Тязів легковик зіткнувся з рейсовим мікроавтобусом “Уїзд-Івано-Франківськ”. Водій та двоє пасажирів загинули.

У смертельній аварії на Прикарпатті загинули троє жителів Рогатинщини: Олег Вергун зі села Залип’я, Любомира Кузь із села Путятинці, Євген Бардашевський з Рогатина. Їм було 58, 66  та 50 років.

432264342 407267705280798 6839893078919219230 n scaled 1

На Івано-Франківщині зросла кількість хворих на туберкульоз

Наразі в Україні, зокрема в Івано-Франківській області фіксується ріст захворюваності на туберкульоз. Таке зростання захворювання епідеміологи пов’язують із пандемією ковіду та війною.

Впродовж 2023 року в Івано-Франківській області зареєстровано 493 випадки захворювання на туберкульоз. Порівняно з 2022 роком, захворюваність зросла на 20,5%, розповіли на брифінгу в ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ».

Детальніше, зокрема про симптоми та лікування – дивіться у сюжеті ПІК.

Проблема не вирішується: на “Карпатнафтохімі” назрівають ознаки банкрутства

На підприємстві з’являються нові проблеми попри ті, які вже існують. Зокрема, звільняються працівники.

Проблема не вирішується: на "Карпатнафтохімі" назрівають ознаки банкрутства

У Калуші, на “Карпатнафтохімі” ситуація продовжує бути доволі напруженою. Зокрема, в міській раді провели чергове засідання комісії ТЕБ і НС з цього приводу. 

Реабілітаційний центр “4.5.0 Прикарпаття” – мрія, що стає реальністю

Поблизу річки Лімниця, на території старої водонапірної станції «Хотінь», що в місті Калуш, створюється майбутній реабілітаційний центр для військових «4.5.0 Прикарпаття».

Ідея створення центру належить Олегу Перегуді — командиру роти 80-тої десантно-штурмової бригади. У червні 2022 року Олег Перегуда героїчно загинув в бою на Донеччині.

Його ідею облаштування ветеранського центру продовжують втілювати в життя дружина Василин, племінниці воїна – Оля і Юля, а також побратими та команда проєкту.

Куди пропав? Лідер “радикалів” Олег Ляшко (ФОТО)

photo 2024 02 17 11 42 15 scaled

Українці не злопам’ятні, але добре все пам’ятають. Особливо про тих, хто колись активно «світилися» в медійному просторі.  А потім раптово зникли з ефірів, новин та публікацій в соцмережах.

Саме про те, куди з інформаційного простору пропали відомі ще донедавна політики, музиканти, митці та просто імениті постаті – у новій рубриці на сайті ПІК. Наш перший герой – Олег Ляшко. 

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено