Івано-Франківськ

ДТП з неповнолітніми та 40 тисяч ухилянтів: ТОП-10 новин тижня за 25-31 березня

Ряд актуальних та важливих подій, які варті повторного перегляду.

огляд

ТОП-10 новин тижня, які трапилися з 25 по 31 березня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Атака по Україні

Цього тижня росія продовжила тероризувати українців ракетними та “шахедними” ударами. Щодня росія била по об’єктах критичної інфраструктури та житлових кварталах українських міст.

Так, у понеділок вранці армія рф запустила дві балістичні ракети по Києву. Вибухи у столиці пролунали одразу після оголошення повітряної тривоги. За оновленими даними у Печерському районі пошкоджено нежитлову будівлю – минулось без загоряння, постраждали четверо людей.  У Солом’янському районі пошкоджено багатоповерховий будинок.

Завдали ударів цього тижня ударів і по енергооб’єктах Івано-Франківщини. Обійшлося без постраждалих.

434168401 449145820792704 4054275578503424122 n scaled

Атакували цього тижня й об’єкти критичної інфраструктури у Чернівецькій області. Внаслідок атаки зазнали пошкоджень нежитлові приміщення та споруди, які опинились в епіцентрі падіння уламків.

434465792 848698340626334 8074888043956715471 n scaled

Також пошкодження енергетичної інфраструктури є й у Дніпропетровській, Вінницькій, Львівській, Черкаській областях.

Окрім того, у неділю ворог атакував крилатими ракетами той самий обʼєкт критичної інфраструктури Львівщини, який був його ціллю 24 та 29 березня. Зруйнована адмінбудівля та загинув чоловік. 

У Бурштині відновили подачу тепла та гарячої води 

У Бурштині відновили подачу тепла та гарячої води до житлових будинків

У Бурштині. 27 березня відновили теплопостачання в комунальних закладах та житлових будинках, а також подали гарячу воду, які зникли у мешканців 22 березня, через ворожу атаку. 

Кадрові зміни у владі

e68cd801ac0ea5cb4cb3822dc7e559af

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. На цю посаду призначив Олександра Литвиненка, який був головою Служби зовнішньої розвідки України.

Згодом Зеленський заявив, що Олексій Данілов обійме посаду посла України в Молдові.

Окрім того, президент цього тижня звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра, й декількох радників, серед яких Михайло Радуцький, Сергій Трофімов та Олег Устенко.

Звільнені ще й позаштатні уповноважені з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова та з питань забезпечення прав захисників Альона Вербицька. А також двоє заступників керівника ОП Андрія Єрмака. Мова йде про Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова. На їх місця призначили Олену Ковальську й Ірину Мудру.

На Прикарпатті розшукують майже 40 тисяч ухилянтів

111 3 scaled

Близько 40 тисяч жителів Івано-Франківської області розшукує ТЦК, як «ухилянтів». Йдеться про тих, кого внесено до електронного реєстру військовозобов’язаних “Оберіг”. Людина потрапляє до цієї бази, якщо проігнорувала повістку, не стала на облік чи іншим способом ухилилася від призову.

Тому декого з військовозобов’язаних, коли зупиняють на вулиці, перевіряють по базі “Оберіг” й одразу доставляють до ТЦК.

Неповнолітній вчинив ДТП

419567052 415406304466938 3134950603844550964 n scaled

На початку тижня у Перегінському трапилася ДТП. 16-річний хлопець взяв без дозволу матері автомобіль, «Kia Sorento». Під час руху підліток здійснив наїзд на металеву огорожу.

В результаті травмувалися пятеро неповнолітніх: водій та ще четверо підлітків, які перебували в автомобілі. 

Дітей госпіталізували.

Зсув ґрунту

На Закарпатті стався зсув грунту: пошкоджена дорога державного значення (ФОТО)

На Закарпатті через рясні опади стався зсув ґрунту в селах Лазещина, Ділове та селищі Ясіня Рахівського району. Через сходження ґрунтів руйнувань зазнали лісові дороги та автошлях державного значення Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів.

В Івано-Франківську взялися за ремонт пішохідного моста

pishohidniy mist na pasichnu

В Івано-Франківську розпочався ремонт пішохідного моста через Бистрицю Солотвинську в напрямку мікрорайону Пасічна. Цей міст обвалився влітку 2023 року, через різке підняття рівня води у річці Бистриця.

Наразі невідомо, хто проводить ремонтні роботи, адже тендер з цього приводу не проводили. Відремонтувати міст влада обіцяла за кошти благодійників.

Євро-2024

.

Україна перемогла Ісландію та пробилась на Євро-2024 з футболу. Збірна України перемогла Ісландію у фінальному матчі плей-офф кваліфікації Євро-2024.

Матч завершився з рахунком 2:1 на користь збірної України. Голи у ворота Ісландії забили Віктор Циганков та Михайло Мудрик, Георгій Судаков віддав два асисти.

Одруження в “Дії”

photo 2024 03 30 10 00 03 scaled

Українці зможуть одружуватися онлайн через застосунок “Дія”. Шлюб укладатимуть по відеозвʼязку. Одружувати наречених по відеозвʼязку буде працівник ДРАЦСу, а документи вони засвідчать “Дія.Підписом”.

Позитивні новини

OfMmLB3ME5ynY3JOc7Yy

В ніч на 30 березня отара овець незаконно перетнула український кордон в районі пункту пропуску «Корчова — Краківець».

Тварини підняли по тривозі прикордонників Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі. Радари сповістили про наближення фігур до лінії кордону, а потім тварини перетнули кордон і почали пастися.

Прикордонники кажуть, що це отара «рецидивістів», бо до подібного кроку вони також вдалися два тижні тому.

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено