Івано-Франківськ

Понад 25 тисяч гривень штрафу сплатить прикарпатець за ляпас землячці

Чоловік оскаржив рішення, але апеляційний суд залишив його без змін.

2239925 shtraf za lyapas na hmelnichchini sud pokarav viyskovogo yakiy pobiv eks kohanu

Двадцять п’ять з половиною тисяч гривень штрафу сплатить яремчанець за ляпас землячці, пише ПІК.

“Засуджений 24 березня 2022 в м. Яремче порушив громадський порядок посварився з мешканкою м. Яремче вживаючи нецензурні слова. На зауваження з цього приводу не реагував, а навпаки продовжив конфлікт ляпасом жінці. Наслідок у потерпілої – синець на обличчі та набряк, які належать до легких тілесних ушкоджень”, – повідомляє Івано-Франківський апеляційний суд. 

Чоловіка тоді засудили до штрафу в розмірі 25 500 гривень.

Засуджений вважав, що суд не визнав наявні пом’якшуючі обставини, тому подав апеляцію, де оспорив призначене покарання.

Але наведені чоловіком доводи не мали правових підстав для пом’якшення йому покарання. То ж суд рішення залишив без змін.

“Заслухавши доповідь судді, перевіривши матеріали кримінального провадження, обговоривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів більшістю голосів вважає, що апеляційна скарга обвинуваченого не підлягає задоволенню з наступних підстав. Фактичні обставини справи, доведеність вини, кваліфікація дій обвинуваченого в апеляції не оспорюються, тому в цій частині не перевіряються. Відповідно до вимог ст. 50, 65 ККУ, ст. 370 КПК України судове рішення повинно бути законним, обґрунтованим і вмотивованим, а призначене винному покарання – законним й справедливим. Оскаржений вирок в частині покарання цим нормам закону відповідає, підстав для його скасування чи зміни не встановлено”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено