Івано-Франківськ

Як у селі на Снятинщині відзначили 70-річчя депортації односельців на Миколаївщину (ФОТО, ВІДЕО)

Серед гостей цієї сумної і водночас пам'ятної події були й гості з Миколаївської області.

Snyatyn scaled

На Снятинщині, у селі Тучапи відзначили 70-ліття депортації жителів у Миколаївську область, повідомляють на офіційній сторінці Снятинської міськради, пише ПІК.

Серед гостей цієї сумної і водночас пам’ятної події були не тільки мешканці Тучапів та сусідніх сіл. Приїхали й гості з Миколаївської області. Туди у далекому 1951-му під виглядом добровільного переселення на роботу. радянська влада насправді депортувала українських патріотів з цього села на Снятинщині.

Станіслав Карп’юк, батьки якого були серед переселенців, приїхав на цю зустріч саме з Миколаївської області й до сліз розчулив учасників заходу:

“Про ті гіркі часи розповідала мені бабця Марія. Я щиро дякую організаторам цієї зустрічі, яка дала мені поштовх приїхати на рідну батьківську землю. Повірте, ті традиції, обряди та звичаї, які є тут, ми зберегли і передаємо своїм дітям, ми живемо цим духом”, – сказав пан Станіслав.

Він також додав:

“Від усіх наших з Миколаївщини, які не змогли приїхати,  низько кланяюсь цій землі. А чарівному селу Тучапи, яке я називаю маленькою Швейцарією, бажаю процвітання. До речі, такого порядку як тут, я ніде не бачив”.

 

“Заходи розпочалися з Служби Божої у місцевій церкві. Далі урочистою ходою жителі села та гості прийшли до меморіального комплексу, де відбулося урочисте відкриття заходу. Поминальну панахиду відправив о. Іван”, – йдеться у повідомленні міськради про захід.

Далі до присутніх звернувся міський голова Анатолій Шумко, який зазначив, що усі повинні пам’ятати події минулого століття, ті ганебні вчинки, які здійснювала радянська влада.

Святкової нотки додали учні Тучапівської початкової школи. Завершились урочистості екскурсією у музеї.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено