Івано-Франківськ

З першого серпня українцям видаватимуть оновлені посвідчення водія

Територіальні сервісні центри перейдуть на новий формат водійських посвідчень.

4f63d6d7f3e7d257 scaled

Від 1 серпня 2024 року в Україні набирає чинності нова система видавання водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів з посиленим захистом від підробок, пише ПІК з посиланням на ТСН.

Сервісні центри МВС видаватимуть документи, які мають додаткові елементи захисту. Їх наноситимуть на посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Відтак, захисне покриття бланків матиме спеціальне маркування. Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому куті. 

“Такий посилений захист суттєво знизить ймовірні підробки. Також в режимі онлайн дозволить перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу”, – йдеться у повідомленні Головного сервісного центру МВС.

До слова, рішення про додатковий рівень захисту водійських прав ухвалив Кабмін у грудні 2023 року, щоб протидіяти масовому виготовленню та збуту підроблених посвідчень водія.

Власникам чинних водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів не потрібно обмінювати їх на нові зразки. Старі документи залишаються чинними до закінчення терміну їхньої дії.

Нагадаємо, в Україні від 1 січня 2024 року подорожчали водійські права, іспити на права та реєстрація авто.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено