Івано-Франківськ

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (01.03 – 07. 03) – ФОТО

Проблемою №1 залишається коронавірус, який набирає більш загрозливого характеру, інша проблематика регіону - у межах контрольованої.

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (25.01-31.01) – ФОТО

Прикарпаття за останній тиждень: резонансні новини від видання ПІК, які ви могли пропустити в робочі дні, – читайте в цьому огляді.

  • Коронавірус: англійський штам на Франківщині

Прикарпаття не вийшло з “червоної зони”, ще 9 регіонів за крок до неї. Цей висновок зробили у МОЗ, оновивши список карантинних регіонів. 
В Івано-Франківській області ситуація не тільки не покращилась. В ряді територіальних громад, наприкалад, в Івано-Франнківській та Коломийській, вона навіть погіршилась.

Цього тижня область побила рекорди за показником смертності від коронавіру: пішли з життя 16 людей за одну добу.

І ще один кричущий негатив: у двох пацієнтів з Івано-Франківщини виявили небезпечний “британський” штам коронавірусу. 

May be an image of одна або кілька осіб та люди стоять

У Буковелі люди перекрили дорогу з вимогою негайного закриття гірськолижного курорту на карантин. Про це у Фейсбук повідомив Михайло Ноняк.

Люди дійсно давно занепокоїні тим, що Буковель став джерелом поширення коронавірусу. Водночас, у сьогоднішньому протесті аналітики вбачають політичний підтекст: справа в тому, що пан Ноняк та співвласник “Буковелю” Олександр Шевченко зараз борються за місце у Верховній Раді від виборчого округу 87, і може у цьому протистоянні використовуватися будь-яка технологія.

  • Прикарпаття у транспортній пастці

Не їздить міжміський траспорт, в самих містах перевезення – за спецперепустками, які є не у всіх. Франківці стараються більше ходити пішки.

АТ “Укрзалізниця” виконає 3 спеціальних рейси до 8 березня для безпечного вивезення понад 2000 пасажирів, яким критично важливо виїхати з “червоної зони”. Про це повідомляє пресслужба компанії.

ivano frankivsk railway station 02 scaled

За поданням Івано-Франківської та Чернівецької ОДА і за погодженням з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством інфраструктури вчора повідомили, що найближчим часом буде відкрито продаж на наступні рейси:

№ 043/044 Івано-Франківськ-Київ з виїздом з Івано-Франківська 8 березня о 21:55 та прибуттям до Києва 9 березня о 8:48.

№007/008 Чернівці-Київ з виїздом з Чернівців 8 березня о 21:08 та прибуттям до Києва 9 березня о 9:07.

№149/150 Ворохта-Полтава з виїздом з Ворохти 8 березня о 13:51 та прибуттям до Полтави 9 березня о 10:38. 

  • Війна на сході триває

Четвертого березня до Донецької області вирушив зведений загін поліцейських Івано-Франківщини. Прикарпатські поліцейські змінять там своїх колег і нестимуть службу з охорони публічного порядку в зоні ООС.
May be an image of 1 особа, military uniform та просто неба

May be an image of 3 людини, дитина, люди стоять та просто неба

Натомість 6 березня із зони проведення Операції об’єднаних сил повернувся зведений загін правоохоронців.

На Прикарпатті поліцейські повернулися зі сходу України додому.

“На території Донеччини прикарпатські поліцейські допомагали місцевим колегам забезпечувати правопорядок, несли службу на блок-постах та виконували інші службові завдання”, повідомили у поліції.

На Прикарпатті поліцейські повернулися зі сходу України додому.

  • Денис Шмигаль – рік на чолі українського уряду

На мирних теренах України з’ясовують господарські та політичні питання.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 4 березня на пресконференції з нагоди першого року роботи його Уряду звітував про важливі рішення, які вдалося реалізувати за рік роботи.

Пресконференція прем`єр-міністра України Дениса Шмигаля | Рік роботи уряду - YouTube

Нагадаємо, що це 21-й Кабінет Міністрів України, що був сформований після відставки уряду Олексія Гончарука, який протримався при владі тільки півроку. Як проаналізувало видання Слово і Діло, уряд Шмигаля встиг за рік виконати 55 обіцянок. Варто ознайомитись з переліком.

До слова, багато уваги приділив прем’єр ситуції щодо пандемії в Україні. Він відверто сказав, що в країні розпочалася третя хвиля коронавірусу, в умовах якої не варто зневажати вакцинацією. “Викидати вакцину – це блюзнірство”-  сказав Шмигаль та пояснив, що робити з вільними дозами.

Було від журналістів до прем’єра й питання про вірогідність його відставки. Що відповів глава Кабміну, читайте тут.

  • А тим часом влада Прикарпаття…

На Прикарпатті посилюють контроль за АЗС. На порядку денному – боротьба із нелегальною торгівлею пальним та встановлення джерел неякісних нафтопродуктів на заправках.

IMG 6788 1 scaled

Більш активно взятися за наведення порядку спонукає те, що попри значне здорожчання бензину, низькою залишається його якість. До того ж, частина пального збувається нелегально, що шкодить наповненню бюджету. Про це йшлося минулої п’ятниці на засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи під керівництвом першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Андрія Ярмольського.

Минулого ріку, в ході проведення контрольних заходів, 12 АЗС було демонтовано.

  • Кадрові призначення

Президент України призначив голову Івано-Франківської райдержадміністрації. Відповідне розпорядження з’явилося на сайті Президента 5 березня. Очолив РДА підприємець Олександр Ярощук. Нагадаємо, що раніше Івано-Франківського району на мапі області не було. Він з’явився торік в рамках децентралізації в Україні. 

  • Кримінальні викриття

У Коломиї Служба безпеки України викрила приватного адвоката на отриманні хабара. За даними слідства, адвокат пообіцяв клієнту, що передасть 1,5 тисячі доларів слідчим, щоб залагодити справу. Що з того вийшло, читайте за посиланням. May be an image of одна або кілька осіб та люди стоять

Ще одне викриття. Поліцейські Івано-Франківщини затримали зловмисника, причетного до щонайменше десятьох крадіжок з приваних будинків на території області.

Перші дві заяви про крадіжки з приватних будинків надійшли до Богородчанського відділення поліції. Жертвами зловмисника стали мешканці району. З їх помешкань невідомий виніс усі цінні речі та побутову техніку.

Розшукали 18-річних вандалів, які пошкодили пам’ятник Шевченку в Підпечерах. 

157317397 3895685400454513 6127271600726724452 o scaled

Осквернили пім’ятник двоє місцевих мешканців. Нагадаємо, що 5 березня зранку до поліції надійшло повідомлення, що в селі Підпечери Івано-Франківської територіальної громади впродовж ночі невідомі особи пошкодили погруддя постаменту Тарасу Шевченку. Відверто кажучи, відпиляли голову у скульптури. Тепер будуть відповідати.

  • В природі – повільно крокує весна

На Львівщині у притулку “Домажир” прокинулася після зимового сну найстарша ведмедиця. Нагадаємо, що зоозахисники, поліція та Львівська держекоінспекція забрали тянь-шанську ведмедицю Христю з пересувного цирку. Мешканців запрошують на екскурсію.

На Львівщині прокинулася найстарша ведмедиця (ВІДЕО)

У притулку планують прийняти на опіку ще 8 нових ведмедів.

Та вже завтра все ж таки особливий день в українських жінок – 8 Березня: що думають з цього приводу франківчанки?

t 1 oboitut com 3272 e1551890238791

Читайте також у ПІК:

Ваш гороскоп на тиждень 8 – 14 березня 

Запускають два спецрейси з Прикарпаття та Буковини для вивезення 2 тис пасажирів

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено