Івано-Франківськ

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (29.03-04.04) – ФОТО, ВІДЕО

Цей тиждень для Івано-Франківщини був насичений подіями, які Ви можливо могли пропустити.

Прикарпаття: огляд головних подій тижня

Прикарпаття за останній тиждень: резонансні новини від видання ПІК, які ви могли пропустити в робочі дні, – читайте в цьому огляді.

ВИБОРИ

В окрузі №87 в Івано-Франківській області в неділю, 28 березня, відбулися довибори до парламенту. З того часу окружна виборча комісія у Надвірній час від часу стає осередком “детективних історій”, які привертають увагу усієї країни.

ЦВК досить оперативно змінювала склад глав окружних виборчих комісій. Понад добу ОВК в Надвірній не працювала через відсутність 9 членів комісії. На 20 ДВК прийняли рішення про повторний підрахунок голосів.

У ЦВК прогнозують, що підрахунок голосів на виборах 2020 буде тривалим | Старкон.City

Також в ніч на 30 березня в місті Надвірна надійшло повідомлення про замінування виборчої дільниці округу. Мова йде про будинок культури «Нафтовик». Вибухових предметів не виявили.

Згодом поліцію чотири рази попереджали про замінування. Ще три повідомлення надійшов про захоплення заручників на дільницях 87 ОВО.

Усі ці повідомлення були перевірені та виявилися неправдивими. Такі події свідчать про можливі спроби дестабілізувати ситуацію навколо виборів на 87 ОВО.

im578x383 7ef961dd38f04e1c694379a4edbc6431

Разом з тим, “Слуги народу”на Прикарпатті провели пресконференцію. Приїхали понад 20 представників партії. Вони заявили, що своїм візитом хочуть підтримати висуванця Василя Вірастюка та посприяти прозорим, демократичним виборам.

4 квітня ЦВК нарешті оприлюднила результати довиборів до парламенту у виборчому окрузі №87.

Результати підрахунку голосів виборців в одномандатному виборчому окрузі №87:

Вірастюк Василь Ярославович, політична партія “Слуга народу” – % ЗА – 31,25, голосів ЗА – 15 076

Шевченко Олександр Леонідович (1971), політична партія “За майбутнє” – % ЗА – 29,69, голосів ЗА – 14 327

Кошулинський Руслан Володимирович, політична партія Всеукраїнське об’єднання “Свобода” – % ЗА – 28,86, голосів ЗА – 13 927

Розрив між кандидатами менш як 750 голосів. За результатами підрахунку перемагає – Василь Вірастюк.

Олександр Шевченко не планує здаватися та готує судові позови.

Шевченко розповів, що Окружний адміністративний суд Івано-Франківська відмовив у задоволенні його позову до Надвірнянської ОВК. Суд вирішив, що перерахунок голосів на дільниці № 261029 (Микуличин) є законним.

“Наша команда готує апеляцію на це рішення. Боротьба триває. Попереду ще зо два десятки дільниць”, – зазначив Шевченко.

ЗМІНИ

На Івано-Франківщині тимчасово буде новий керівник поліції. Виконувачем обов‘язків начальника поліції Івано-Франківщини призначили Романа Рибіцького.

PM265image002 1

Тим часом Володимир Голубош відряджений до центрального апарату Нацполіції.

Окрім нового керівника поліції у Франківську погодили роботу двох ринків.

Відповідно до звернення товариства “Мальва” і товариства “Троян”, які адмініструють ринки на вулиці Старозамковій і вулиці Кардинала Гузара, було прохання затвердити паспорти цих ринків, як змішаних продовольчих і погодити їхній режим роботи. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запропонував ухвалити це рішення.

У Франківську протестують підприємці непродовольчих ринків

А з 1 квітня в Івано-Франківську вступила в дію нова маршрутна мережа громадського транспорту. Основні зміни можна переглянути тут.

Серед змін на Прикарпатті також можна виділити Снятинську громаду, яку поділили на 9 старостинських округів. До новостворених округів входитимуть нові населені пункти. Другим пунктом цього ж рішення було призначення старост. Детальніше про поділ Снятинської громади на 9 старостинських округів можна дізнатися тут.

КОРОНАВІРУС

На Франківщині пом’якшили карантин. 29 березня в області почалося поетапне послаблення карантинних обмежень.

На Франківщині послаблюють карантин.

Зокрема, в Івано-Франківській області на в’їздах до регіону знімають блок-пости. Також відновлюється робота дитячих садків.

У разі поліпшення епідситуації з 5 квітня відновлять навчання в школах для учнів 1-4 класів.

Водночас на в’їздах до курорту “Буковель” пости поліції поки залишають.

Разом з тим з 27 березня Укрзалізниця організовує спеціальні рейси для пасажирів, яким критично важливо дістатися або залишити “червоні зони”. Компанія нагадує про спецрейси до “червоних зон” з 3 до 5 квітня включно.

А постраждалим від карантину підприємцям Франківськ обіцяє виділити по 2 тисячі гривень. Місто готове допомогти підприємцям, діяльність яких постраждала через впровадження жорсткого карантину.

Рада схвалила виділення бізнесу по 8 тис. грн - Гроші - TCH.ua

Таке рішення обійдеться бюджету міста у приблизно 6-ть мільйонів гривень.

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ

Бурштин втрачає успішну гімназію. Депутати вирішили приєднати гімназію до Бурштинської школи №2, який надали статус ліцею.

Бурштинці зрозуміли це так, що гімназії, яку очолює Ольга Олійник, більше не буде. Ми поцікавились на вулицях міста енергетиків, що люди думають з приводу такого рішення?

Дивіться у відео:

А тим часом у Франківську продовжують руйнуватися пам’ятки архітектури. Жителі кажуть, що бояться ходити попри такі проблемні будівлі.

ПІК вкотре переконалася в цьому після того, як розмістила на своєму сайті матеріал “Небезпечна архітектура Івано-Франківська загрожує життю перехожих (ВІДЕО)”.

P1300265.00 00 14 06.Still002 scaled

Йдеться насамперед про будинок на вулиці Січових Стрільців, 10. Тут вже багато років валиться карниз. Ще одна небезпечна пам’ятка архітектури є на вулиці Січових Стрільців, 24 – тут дають глибокі тріщини стіни споруди.

Ці пам’ятки архітектури перебувають у приватній власності, тож саме їх власники зобов’язані утримувати споруди у належному стані, наголошують у міській раді. А що власне залежить від влади?

Також у Франківську виступили проти недолугої реконструкції готелю “Дністер”.

29 березня, в Івано-Франківську повторно зібралася комісія біля колишнього готелю “Дністер”, щоб провести перевірку підстав щодо здійснення робіт зі скління підколонного простору будівлі. Перша спроба провести “інспекцію” результату не принесла. От і цього разу архітектори й активісти не отримали відповідей на свої справедливі питання..

1 квітня у місті провели акцію «Візуальний виклик».

Немає опису.

Активісти та мешканці сусіднього будинку намагалися донести до реставраторів “Дністра” свою позицію та відвоювати загальний доступ містян до проходу колонадою. З цим франківчани борються уже не один рік. Активісти вимагають пакет проєктної документації. Вони хочуть знати, хто архітектор, хто давав дозволи на приватизацію будівлі, хто підписувався під дозволами і хто виконує роботи?

ДОСВІД

Івано-Франківщина поділилася досвідом з Донеччиною.

Що спільного та відмінного у двох протилежних частинах України обговорили на заході «Онлайн дні Івано-Франківщини на Донеччині».

IMG 0381 scaled

Представники Івано-Франківської ОДА представляли свої кращі практики області донеччанам для обміну досвідом та напрацювання спільних ідей для розвитку країни.

На телемості презентували напрацювання щодо розвитку малого і середнього бізнесу, органів місцевого самоврядування, інституцій громадянського суспільства, освіти, культури та ЗМІ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено