Івано-Франківськ

Зеленський прокоментував ситуацію в окрузі №87: приїжджали люди в спортивних костюмах

28 березня 2021 року відбулися довибори в Раду.

image 7 scaled

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня прокоментував ситуацію в окрузі №87, інформує ПІК.

Нагадаємо, що підрахунок голосів на 87 окрузі був скандальним – зникли бюлетені, залучалася СБУ. Галасу наробив й приїзд  нардепів від “Слуги народу”.  За результатами екзитполу Соціологічної групи “Рейтинг” та паралельним підрахунком голосів перемогу здобував представник партії “За майбутнє”, екснардеп Олександр Шевченко.

Президент впевнений, що Центральна виборча комісія щодо округу №87 діяла згідно з українським законодавством і що переміг Василь Вірастюк.

“Чому в цьому регіоні були правоохоронці? Тому що приїхали з паном Шевченком 200 людей зі зброєю в спортивних костюмах. Приблизно таких, як на Майдані був створений Антимайдан і приїжджали люди в спортивних костюмах. Це не є суспільство. Але це громадяни України. Суспільство обрало Вірастюка, а працювати на дільниці не давали саме ці молодчики”, – сказав Президент.

Він також додав:

“Ніхто не хотів в цій області працювати головою СБУ, прокурором, поліцією – всі бояться. Знаєте, що там відбувається? Бояться люди на дільниці працювати, рахувати голоси. Ви хочете, щоб таке продовжувалось? Тому серйозна була відповідь цим людям і вважаю, що так і буде продовжуватись. А якщо вони будуть показувати силу державі, держава їм буде відповідати потужно і дуже швидко. Я вважаю, що ЦВК діяла за законом”, – сказав Зеленський.

Зеленський зазначив, що Василь Вірастюк це гордість і зрозуміло, що за нього голосували.

“Василь Вірастюк переміг на виборах. Це не якийсь там маленький бізнесменчик, це наша гордість — Василь Вірастюк. Він звідти, я впевнений, що за нього голосували. Я не говорю про пана Шевченка, особисто про нього. Пан Вірастюк, до нього немає питань — чиста людина. Я впевнений, що він всіх там на дільниці розбив, я так вважаю”, — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, на засіданні 19 травня 2021 року ЦВК визнала недійсним голосування на шести дільницях та склала новий протокол за результатами виборів.

Так, згідно з протоколом про встановлення результатів виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 87, за результатами проміжних виборів 28 березня 2021 року народним депутатом обрано Василя Вірастюка, який набрав 14 811 голосів виборців. За Олександра Шевченка віддали 13 942 голоси, за Руслана Кошулинського – 13 463 голоси.

Що передувало:

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено