Івано-Франківськ

Чим обробити огірки від попелиці: прості поради

Попелиця не дуже часто атакує огірки, але бувають випадки, що з'являється.

Чим обробити огірки від попелиці: прості поради

Чим обробити огірки від попелиці: вона живе на зворотному боці листків, тому її легко впізнати. Також якщо вірус вже поселився на рослині, то листки починають скручуватись. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Стане у пригоді гірчичний порошок. Для приготування беремо 100 грамів порошку та заливаємо 3 літрами кип’ятку. Триваємо 5-6 годин, коли гірчиця осіла на дно, то жовту рідину зливаємо. До суміші додаємо кілька ложок рідкого господарського мила, 3 столові ложки олії та розводимо все у 5-7 літрах води. Можна обприскувати огірки з розпилювача.

У такій справі однозначно буде ефективним мильний розчин. Потрібно змішати кілька ложок натурального мила з водою. Розпилюємо розчин на листки, де живе попелиця. Вона загине від такої речовини.

Оцет стане надійним помічником у боротьбі зі шкідником. Беремо 10 чайних ложок оцту, 10 ложок рідкого мила для посуду або господарського мила та розводимо все це у 10 літрах воли. Огірки варто обробляти розчином раз у 3 дні.

Часник відлякає попелицю від огірків. Залийте кілька зубчиків гарячою водою. Дайте настоятися протягом кількох годин, а потім процідіть його. Розпиліть настій на місце, де живе шкідник. Процедуру можна повторювати.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено