Івано-Франківськ

“У нас немає “плану Б”. Ми впевнені в “плані А”, – Кулеба про допомогу Заходу

Допомога, яка дається Україні, не є благодійністю, а інвестицією в свій же захист.

2a6c85b

На питання, яким є в України “план Б” для компенсації нестачі зброї, яку вона не може отримати від західних країн, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба  сказав: “У нас немає “плану Б”. Ми впевнені в “плані А”, пише ПІК з посиланням на Європейську правду.

“Україна завжди буде боротися з наявними у неї ресурсами. І як правильно сказав генсек (НАТО, – ред.), те, що дається Україні, не є благодійністю. Це інвестиція в захист НАТО, а також у захист процвітання американського народу”, – зазначив Кулеба.

Голова МЗС пояснив, що в разі “теоретичної перемоги” РФ в Україні “інші лідери в усьому світі матимуть спокусу піти слідами Росії”, і це вимагатиме від Сполучених Штатів “набагато, набагато вищої ціни”.

“Ті, хто у своїх зовнішньополітичних розрахунках вважає, що Путін не наважиться напасти на країну НАТО, якщо він побачить, що він може досягти успіху в Україні, роблять величезну помилку і повинні змінити роботу”, – каже Кулеба.

Нагадаємо: Конгрес США до кінця 2023 року так і не схвалив додаткове фінансування для України, через що Білий дім не може оголошувати наступні пакети військової допомоги.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено