Івано-Франківськ

Взяли під варту одного із нападників на перехожих у Франківську

Правопорушникам, які нападали на пересічних громадян в Івано-Франківську, обрали запобіжні заходи.

18-річному підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області та Івано-Франківський міський суд, пише ПІК.

“У суді розглянули клопотання прокуратури, про застосування запобіжного заходу, щодо жителя міста Долини Івано-Франківської області, 2005 року народження, якого органи досудового слідства обґрунтовано підозрюють у вчинені злочинів передбачених ч. 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганські дії вчинені з особливим цинізмом групою осіб із застосуванням предметів пристосованих для нанесення тілесних ушкоджень).”, – йдеться у повідомленні.

У засіданні суд встановив, що злочини у вчинені яких підозрюють затриманого, відносяться до категорії тяжких та вчинялись у поєднанні із застосуванням насильницьких дій.

1567468 news

Як повідомляла ПІК, напередодні запобіжний захід обрали й неповнолітньому правопорушнику. Івано-Франківський міський суд визначив йому домашній арешт з цілодобовим носінням електронного засобу контролю.

Що передувало?

16-річний та 18-річний підозрювані вчиняли напади на пересічних жителів Івано-Франківська, зокрема літніх людей. Зловмисники наносили тілесні ушкодження перехожим та застосовували до них балончик сльозогінної дії. Свої протиправні дії вони фіксували на мобільні телефони.

Обом зловмисникам інкримінували хуліганство (ч.4 ст. 296 КК України). За вказане правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі призначені ряд експертиз для встановлення тяжкості тілесних ушкоджень, завданих потерпілим.

Досудове розслідування триває.

 

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено