Івано-Франківськ

П’ять років поступу: дитячо-юнацька футбольна ліга Франківщини обрала голову (ФОТО)

У четвер, 5 серпня, відбулася чергова звітно-виборна конференція дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області.

На сьогоднішній день ліга об’єднує 75 команд у вікових категоріях від 10 до 18 років. У футбольному сезоні 2016-2017 років стартували регулярні чемпіонати ДЮФЛІФО вікових категорій U-11, U-14, U-16, U-18, у яких приймають участь 1800 юнаків.

Наша ліга – це невелике дитячо-юнацьке ФІФА чи УЄФА в межах Івано-Франківської області. Якщо ми хочемо досягти великих результатів у професійному футболі, треба правильно організувати дитячий спорт. Ми поставили собі амбітну мету та завдання вдосконалити дитячого-юнацький футбол“, – зазначив під час конференції керівник ДЮФЛ Юрій Соловей.

8 2 scaled

Івано-Франківська дитячо-юнацька футбольна ліга була однією з перших створених. Головна її мета – перезавантаження сектору дитячо-юнацького футболу. За 5 років, на мою особисту думку, – це одна з кращих організацій у секторі дитячо-юнацького футболу в Україні. Тому, що велика кількість проектів, які ініціюються і мають перспективні плани – одразу беруться на олівець і реалізуються тут. Тобто, ця ліга може бути взірцем реалізації перспективних планів, які дадуть подальший розвиток дитячо-юнацького футболу“, – відзначив Валерій Золотухін, начальник відділу дитячо-юнацького футболу Української асоціації футболу.

Цікаво, що саме у ці дні ліга святкує своє 5-річчя. ДЮФЛ була створена 9 липня 2016 року і з того часу сприяння у зростанні рівня і масовості дитячо-юнацького футболу в Івано-Франківській області, впровадження здорового способу життя серед дітей, юнаків та молоді.

Змагання ю 11 ми започаткували разом з вами. П’ять років тому ми починали проводити чемпіонати без турнірних таблиць. Це була практика європейських країн. Прив’язати дитину до спорту легко – дати їй можливість грати, мотивувати. Турнірна таблиця не мотивує. Тому ми прийняли рішення, що категорія ю11 гратиме без турнірних таблиць, але за принципом чемпіонату, за принципами, за якими грають дорослі. В кінці кожна дитина повинна отримати медаль чемпіона, за те, що вона пройшла цей шлях“, – пояснив перший віце-президент, виконавчий директор ДЮФЛІФО Микола Васильків.

Додамо, ща підсумками засідання було обрано голову ДЮЛФЛІФО на наступні п’ять років. Юрій Соловей продовжить роботу на посаді очільника організації.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено