Івано-Франківськ

У владі конфліктують через гроші, контрабанду возять літаками, закохані збираються до ресторану: ТОП-10 новин Прикарпаття за тиждень – 31.01- 06.02 (ФОТО, ВІДЕО)

Перший тиждень лютого-2022 був насичений рядом подій, які варті повторного перегляду.
podii tuzhnya8 scaled 1
ТОП-10 новин Прикарпаття : порпри низку повідомлень вкрай негативного змісту, на тижні, що минає, були й позитиви, пише ПІК.

Стрибок прикарпатця в Китаї

4 лютого у Пекіні розпочалися Зимові Олімпійські ігри-2022. Україну представляють 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах.

13362df8bfebca27c2bdedcf5ff30778 main

У кваліфікаційних змаганнях, що вже пройшли в столиці Китаю, прикарпатець  Євген Марусяк з Криворівні (на фото) виконав стрибок на лижах з трампліна на 73 м, за який отримав суму 49,8, що й дозволило йому пробитися до фіналу.

На цій Олімпіаді збірна України сподівається на медалі у фристайлі, біатлоні, сноуборді та скелетоні.

Гроші на дороги: суперечка у владі

ad439675e2984ca8 scaled

На Прикарпатті голова комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів і податків Назарій Іванів поширив допис про те, що голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук одноосібно підписала розподіл 400 мільйонів державних коштів на ремонт місцевих доріг. Після цього пан Назарій начебто отримав десятки дзвінків від незадоволених голів територіальних громад і депутатів.

Тим часом голова Коломийської громади подякував пані Онищук за те, що розподілила на його громаду 24 млн грн. В Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття вважають за потрібне скликати голів громад, щоб керівництво ОДА дало їм пояснення, щодо свого розпорядження.

photo 2022 02 03 20 12 31 1

У Калуші виросте спорткосплекс за 145 млн грн

В електронній системі державних закупівель Прозоро  цього тижня оголосили тендер на об’єкт «Нове будівництво багатофункціонального спортивного комплексу за адресою: вул. Ринкова, в м. Калуші Івано-Франківської області». Бюджет закупівлі — понад 145,1 млн гривень. 

Завершити будівництво мають до 30 грудня 2023 року. Це має бути споруда на три поверхи, яка включатиме залу для проведення змагань з шести видів спорту (баскетбол, волейбол, гандбол, міні-футбол, боротьба і дзюдо) з покриттям «спортивна дошка».

У спорткомплексі буде 465 посадочних місць плюс ще 150 місць — на балконах.

До слова, в селі на Богородчанщині відкрили плавальний басейн.

Контрабанда з “кукурузника”

273170722 359832742809314 8956415610119684448 n scaled 1

На Прикарпатті виявили в полі “кукурузник” (Ан-2) без розпізнавальних знаків. Спочатку про це повідомила прикарпатцям Городенківська поліція. Правоохоронці зазначали, що місцевим мешканцям нема чого хвилюватися, техніка не є військового призначення.

Пізніше з’явилася така інформація.

“Прикордонники встановили, що літак щонайменше двічі незаконно перетинав українсько-румунський кордон, скоріш за все з метою переміщення тютюнових виробів”.

Шахраї видурили у галичанки 130 тисяч гривень

Мешканці Галицької ТГ  зателефонував шахрай. який представився співробітником банку. Він повідомив  довірливій жінці, що її банківську картку буде заблоковано. А щоб убезпечити кошти, необхідно швидко зняти весь залишок та частинами через термінал перевести на інший рахунок. Зрештою, жертва афери виконала умови та втратила 130 тисяч гривень.

Раніше ПІК повідомляла, що інтернет-шахраї ошукали мешканку Івано-Франківська на 50 тисяч гривень.

Рак не щадить дітей

rythtrfyry

Цього тижня на Прикарпатті проходили заходи під знаком Всесвітнього дня боротьби проти раку (4 лютого).  На брифінгу в ОДА проінформували, що у минулому році на Прикарпатті померли від онкології 2084 людини, із них шестеро дітей.

І ця проблема загострюється. У 2021 році в області зареєстрували 4137 випадків раку, що на 566 випадків більше, ніж у 2020 році. Захворіли на рак 32 дитини віком до 17 років включно: 20 хлопчиків та 12 дівчаток.

Машина застрягла на колії, над’їхав поїзд

1535329

5 лютого о 23:59 год., на перегоні “Щирець-Миколаїв”, поза межами залізничного переїзду, поїзд №44 сполученням “Івано-Франківськ-Київ” у складі 12 вагонів, здійснив зіткнення із автомобілем “Шкода Октавія”, який застряг на колії.

“Водій і пасажири при наближенні поїзду покинули автомобіль, постраждалих немає. Поїзд було затримано на 1 год. 25 хв”, – повідомили Львіській залізниці.

Топ-10 університетів України: чи є серед них франківські

138903 e1501240718561 5c701bb109897

Стали відомі 10 найкращх вузів України, які вибрали з-поміж 313. Рейтинг, опублікований на сайті Webometrics. 

У першу десятку найкращих вишів України потрапили:

  • Національний авіаційний університет (Київ);
  • Харківський національний університет радіоелектроніки;
  • Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна;
  • Національний технічний університет „Харківський політехнічний інститут”;
  • Національний університет біоресурсів та природокористування України (Київ);
  • Національний університет “Львівська політехніка”;
  • Національний технічний університет “Дніпровська політехніка”.

Виші Прикарпаття потрапили тільки у топ-100.

Прикарпатський національний університет Василя Стефаника знаходиться у рейтингу на 24-й позиції. Івано- Франківський національний технічний університет нафти і газу – 38-й, Івано Франківський національний медичний університет на 99-й сходинці рейтингу.

Веломандрівник з Богородчанщини показав Кенію (ВІДЕО)

38-річний Андрій Кремез з селища Богородчани продовжує свою неймовірну навколосвітню мандрівку на велосипеді. Цього разу прикарпатець показав Кенію, якою не подорожують туристи. Коли його найближчою ціллю було місто Нарок, він розповів:

Там починаються племена Масаї. Дуже хочу пожити з ними. Не так довго, як на Нюкі, але дуже хочу відчути їхні традиції. Це буде дуже цікаво”.

Хочеш з милою до ресторану – закохайся в Долині

Operatsiya Den svyatogo Valentina chto podarit svoej polovinke Para

У Долинській громаді за найкращу історію кохання розіграють вечерю у ресторані. Це очільник Долинської територіальної громади Іван Дирів запросив мешканців взяти участь у флешмобі до Дня закоханих.

Світлини учасників, які вони мають надсилати на відбір, та їх історії кохання опублікують в тижневику «Добра справа», а пара, що набере найбільшу кількість вподобань, отримає в подарунок романтичну вечерю в одному із ресторанів міста.

ДОПОВНЕНО: сьогодні прикарпатський “літаючий лижник” Євген Марусяк стрибнув на дистанцію 91.5 метри, що принесло йому 97,4 очка. У підсумку – 47 місце з 50-ти учасників вирішального раунду. Земляк вибув із подальших змагань.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено