Івано-Франківськ

Дві Марії надихнули наукову конференцію “Спомини” у Бурштині: згадували великого Сліпого (ФОТО)

В Палаці культури "Прометей" відбулася наукова конференція з нагоди 130-літтю Патріарха Йосифа Сліпого.
У Бурштині провели наукову конференцію "Спомини"

Експозиція життєвого шляху Йосифа Сліпого

“Християнська Родина та Рідна Українська школа – це передумови здорового виховання прийдешніх поколінь! Отож, заповідаю вам: відроджуйте їх і рятуйте їх в Україні й у всіх країнах поселення нашого Українського народу!” (Патріарх Йосиф Сліпий)

17-го лютого греко-католицька конфесія відзначала 130-ту річницю з Дня народження українського церковного діяча, єпископа Української греко-католицької Церкви, кардинала Католицької церкви, Митрополита Галицького та Архієпископа Львівського,  Верховного Архиєпископа Львівського — предстоятеля Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого, інформує ПІК

З цього приводу у бурштинському Палаці культури “Прометей” пройшла наукова конференція для вчителів та всіх бажаючих пізнати величну постать Патріарха.

У Бурштині провели наукову конференцію "Спомини"

Організаторами конференції були сестри Чернечої родини Воплоченого слова, бурштитнська міська рада та міська організація “Молода Просвіта”.

У Бурштині провели наукову конференцію "Спомини"

Учасники конференції

Доповідачі, сестра Марія Зарваницька,  настоятелька Бурштинського монастиря та Марія Горяча, професор кафедри богослов’я, кандилат політичних наук,  познайомили присутніх з життєвим шляхом Йосифа Сліпого – одної з легендарних постатей української історії ХХ століття, наголосивши, що він був  суворим воїном духу, “будителем” у Франковому розумінні цього слова і невтомним трудівником.

У Бурштині провели наукову конференцію "Спомини"

Сестра Марія Зарваницька

Сестра Марія сказала, що  вона бачить Патріарха одним із живих ланцюгів духовності та єднання, тим більше, що його наставником був Андрей Шептицький, а наступником – Любомир Гузар, зауваживши при цьому, що його духовна спадщина і настанови актуальні для нас і сьогодні.

Професор Марія Горяча у своєму виступі говорила про те, що життєвий шлях Йосифа Сліпого має стати прикладом для поколінь.

У Бурштині провели наукову конференцію "Спомини"

Сестра Марія Зарваницька, Професорка Марія Горяча

Нам недостатньо лише знати та захоплюватися  життям і діяльністю цієї видатної особистості, але потрібно сповідувати його принципи, погляди та заповіти, щоб жити в мирі з собою та суспільством.

На конференції мали виступ сестри Чернечої родини Воплоченого слова з Івано-Франківська, які своїми мелодійними голосами підтримували урочисту атмосферу вечора.

У Бурштині провели наукову конференцію "Спомини"

Сестри Чернечої Родини Воплоченого слова

274482583 3850282988530114 2673120498675751306 n scaled 274367404 3850283018530111 4960011708399228274 n scaled

В кінці Сестра Марія подякувала присутнім в залі, учасникам та організаторам  конференції, сказавши, що їй приємно бачити і розуміти, що у Бурштині не залишаються осторонь  потреб мешканців та дбають про духовний розвиток громади.

Завершилася конференція спільним виконанням духовного гімну “Молитва за Україну”, відомого також, як “Боже, великий,  єлиний”.

З Бурштина Руслана Гочіяєва-Шевчук

Фото автора

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено