Івано-Франківськ

Річниця війни, трагедія в Коломиї, єнот у пралці: ТОП-10 новин тижня за 20-26 лютого 2023 року (ФОТО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів.

Землетрус у Туреччині, ракетна атака рф, день без вимкнень: ТОП-10 новин тижня за 6-12 лютого 2023 року (ФОТО)

ТОП новин тижня України та Прикарпаття за 20 по 26 лютого 2023 року, які ви могли пропустити в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Рік війни: як змінилося життя франківців та гостей міста 

Журналісти ПІК дізналися у франківців та гостей міста, як змінилося їхнє життя за рік повномасштабної війни та чи очікують, що буде повторний масштабний наступ окупантів на річницю російського вторгнення.

Якою є роль Франківська в Україні під час війни: розмірковували відомі містяни

В річницю повномасштабного вторгнення російських військ в Україну у франківському Католицькому ліцеї святого Василія Великого пройшла актуальна панельна дискусія «Рік війни: роль Франківська в Україні. Економіка, безпека, ідентичність, культура, суспільство» в межах проєкту «Стратегія Івано-Франківська». 

DSC 0056 scaled

Дискусія виявилася жвавою, викликала багато гострих питань в присутніх і підтвердила, що місто активне у всіх своїх проявах, небайдуже до долі гостей та своїх мешканців та націлене на динамічний розвиток. 

Світло в Україні більше не вимикатимуть: але є умова

Вже третій тиждень забезпечують виробництво електроенергії в повному обсязі відповідно до споживання. Якщо не буде нових ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі, обмежень споживання електроенергії може більше не бути.

34 main v1665730018

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону. Також він зазначив, що відключення електрики можуть проводитись для проведення ремонтів.

Загинув на фронті протягом місяця після призову: що відомо

У Тернополі центр комплектування проведе службову перевірку щодо підготовки призовника Богдана Покітка, якого через місяць після призову відправили у зону бойових дій в Донецьку область, де він загинув.

Як повідомили УП в ТЦК, військовий отримав повістку 18 січня, а вже 31.01 склав присягу. Вже 12 лютого захисника перевели до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого.

f2267ba04a483b6ff856d7aca1be1494 scaled 1

Рідні загиблого впевнені, що його відправили на передову без попередньої підготовки. Тим часом, воєнкомам, які відправили непідготовленого тернополянина на передову, загрожує до 8 років тюрми.

А днями брат загиблого – військовослужбовець Михайло Покітко висловився щодо дій військовослужбовців, а також що родина, всі його друзі, хочуть знайти винного.

У США відійшов у засвіти молодий чоловік з Прикарпаття

Василь Пуш з села Блюдники, що на Івано-Франківщини, помер на 30-му році життя. Як з’ясувалося, у нашого земляка виявили четверту стадію онкозахворювання. Чоловіка прооперували, та було вже надто пізно. Своє тридцятиріччя 13 лютого Василь зустрів у дуже важкому стані. Через три тижні після операції його не стало.

MyCollages 2023 02 23T144421.232 scaled 1

Зараз у його батька – Володимира Пуша, окрім страшного горя і невимовного болю за сина, постала проблема перевезення тіла з далекої Америки, адже це коштує немалих грошей, а їх у батька немає.

Допомогти родині можна – ТУТ.

Трагедія у Коломиї: автомобіль “Тесла” наїхав на пішоходів на тротуарі

Інцидент трапився 24 лютого близько 21:00 години на проспекті Грушевського, неподалік автовокзалу. У результаті автопригоди жінка – пішохід отримала травми не сумісні з життям. Ще одного пішохода медики госпіталізували.

332293672 218707960683267 8279566470438099094 n scaled

Згодом, у поліції розповіли нові подробиці смертельної ДТП. Мовляв, 45-річна водійка автомобіля «Тесла» жителька Коломиї, під час паркування біля магазину, який знаходиться в підвальному приміщенні, не врахувала обстановку, вчасно не загальмувала, внаслідок чого вчинила наїзд на двох пішоходів. 

Але найбільше читачів ПІК обурили кадри з камери відеоспостереження, які зафільмували смертельний наїзд “Тесли”.

Жорстоке поводження з єнотом у Франківську: кривдниця відбулася штрафом

21 лютого в мережі з’явилося відео на якому єнота помістили в центрифугу сушки. А опісля побутову техніку увімкнули на декілька секунд. Поліцейські встановили, що власниця тварини 22-річна мешканка Івано-Франківська. Єнота правоохоронці відвезли до ветеринарної клініки.

FB IMG 1677080561637 scaled 1

Врешті, збідовану тварину у власниці не забрали, адже ветеринар ознак насильницького поводження з твариною не виявив.

Відтак на франківку поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами). Його невдовзі направили до суду для прийняття рішення.

Прикарпатцям повідомили, які закордонні паспорти будуть автоматично визнавати недійсними

46233 1 large e1655190919572 scaled 1

В лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортних документів відбулося оновлення програмного забезпечення. Що саме змінилося?

Якщо людина оформила спочатку паспорт для виїзду за кордон, а потім ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латинськими літерами, то закордонний паспорт буде автоматично визнаний недійсним.

Замість лікарні – багатоповерхівки: у Франківську медики протестували біля стін облради

У середу, 22 лютого вирішувалося питання щодо долі двох медзакладів на сесії Івано-Франківської обласної радиОтже колектив Прикарпатського наркологічного центру  та Івано-Франківської обласної психіатричної клінічної лікарні №1 вийшов на мирну акцію протесту.

Люди зібралися біля обласної ради з метою не допустити ліквідації (об’єднання) закладів охорони здоров’я. 

332237445 1560336537711905 8366253134422161837 n scaled

За словами медиків, у майбутньому землі, де розташовані два медичні заклади віддадуть під забудову багатоповерхівок. Втім, прикарпатські депутати підтримали реорганізацію обласного наркоцентру.

photo 2023 02 22 12 15 02 scaled

Відвертості міського голови Івано-Франківська 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків погодився на відверту розмову в авторській програмі ПІК “Відверто з Оксаною Камінською”. Серед іншого, чиновник розповів відверто про таке:

Повну версію відеоінтерв’ю мера Марцінківа дивіться нижче:

Історії, що надихають – дизайнерка одягу Любов Чернікова

Любов Чернікова творить в етнічному стилі, який являє собою відображення минулого в інтерпретації сьогодення. В етнічних мотивах Любов шукає глибинні сенси та символи й переносить їх на одяг.

Завдяки творчості та роботі Любові вдавалося легше переживати складні події в країні. Чернікова була впевнена серед всього жаху війни – людям потрібна краса.

Історію талановитої дизайнерки – дивіться у відео:

Дякуємо, що читаєте ПІК! Новий огляд актуальних та важливих подій – рівно через 7 днів ! Мирного усім нам тижня! Віримо у ЗСУ! Слава Україні!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено