Івано-Франківськ

На Прикарпатті стартував сезон торгівлі домашніми тваринами та птицею: що пропонують та які ціни (ФОТО)

Аби зарадити собі у непростий час війни та економічної кризи, люди масово скуповують живність. Побувала на ринку та дізнавалася ціни

1 15

У містечку, що неподалік Івано-Франківська, є один з найбільших в області сільськогосподарських ринків. Тут вже стартувала  масова торгівля домашніми тваринами. Продавати і купувати свиней, кролів, нутрій, курей, качок,гусей, індиків та навіть породистих голубів сюди приїхали люди з Чернівеччини, Тернопільщини,  багатьох сіл і містечок Прикарпаття.

Дехто їхав до Тлумача навіть з Львівщини. Кажуть, ціни тут нижчі. Не бракувало на ринку і людей з Центру, Півдня та Сходу України, які через війну опинилися на Прикарпатті. Для багатьох така торговиця — дивовижа, а для дітей ВПО — радість.

А для місцевих відвідини ринку, де продають тварин, це насамперед добра можливість довідатися ціну, а згодом, або й вже — придбати тварин.

Отож ціни тут такі: за поросят віком від 4 до 6 тижнів тут просять від 2800 до 3200 тисяч гривень . Щодо вартості поросят, то дорожче коштують «пацючки» (кабанчики), «льошки» (свинки) на кілька сотень дешевші. Ціна залежить від ваги, вигляду й породи. Так від 3500 тисяч гривень вартують свинки породи дюрок, п’єтрен, ландрас, або  змішані гібриди.

Продавці кажуть, що вага таких свинок від 20 до 25 кілограм. Уже за півроку при добрій відгодівлі вони будуть важити  120-150 кілограм. Покупці більше напитують малих кабанчиків. Загалом на ринку кажуть, що з наближенням Великодніх  свят ціна на малих свиней, як і на м’ясо та сало, буде суттєво і швидко зростати. Тому продавці нахвалюють  і активно пропонують  поросят .

Кролів на торговиці теж дуже багато, породи — найрізноманітніші: сірі та білі велетні, «каліфорнійські», «полтавське срібло», «новозеландські», «рекси», «фланери». Вартість малих кроленят залежить від віку та породи. Ціна  від 150 до 350 гривень за особину. Більше цінуються самички, бо вони можуть та «завести» породу для нового власника, народивши кроленят. Великих кролів та крільчих продають зрідка. Їхня вартість від 500 гривень за особину.

Великим попитом користуються і кури, які привозять із різних птахоферм. Вартість 4-6 тижневого курчати — 75-85 гривень, 5-місячна курка чи півень вартують від 250 гривень. Качок гусей та індиків тут ще дуже мало. Їх, зазвичай, продають приватні особи, господарі, які влаштовують домашні інкубатори. Вони наразі ще чекають, допоки вилупляться пташенята з яєць.

Сабіна Ружицька. Фото авторки

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено