Івано-Франківськ

Раптова смерть Іванчука, пожежа в санаторії та вибух у Стримбі: ТОП-10 новин тижня за 25.09 – 01.10

Ряд актуальних та важливих подій за останні сім днів.

Вбивство собаки, псевдовійськова, потрійне щастя: ТОП-10 новин тижня за 31.07-06.08 2023 року (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 25 вересня по 1 жовтня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

ВТРАТА: Раптово помер народний депутат України та меценат Андрій Іванчук з Прикарпаття

25 жовтня, на 50-му році життя, перестало битися серце народного депутата України трьох скликань, засновника БФ «Покуття», відомого українського політика Андрія Іванчука.

Прикарпатці пам’ятатимуть  Іванчука, як мецената та ефективного депутата, який сприяв виділенню коштів з держбюджету на розвиток рідного краю. 27 вересня сотні людей попрощалися Андрієм Іванчуком у Коломиї

382723993 870405181755863 2176275620760977594 n scaled 1

Окрім того, 25 вересня, на 76-му році, відійшов у засвіти відомий ветеран прикарпатського футболу Степан Рибак.

ВЛАДА: Президент призначив голову Надвірнянської РДА

Президент України Володимир Зеленський призначив нового очільника Надвірнянської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.

Відповідне розпорядження оприлюднено на сайті глави держави. Ним став Петро Хмельовський. До призначення очолював ТОВ “Компанія Альцест-Карпати”.

Petro KHmelovskyy

Після повномасштабного вторгнення вступив до лав 102-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини, був командиром підрозділу.

У липні 2023 року звільнився з війська за віком – нещодавно йому виповнилося 60 років.

НАДЗВИЧАЙНІ НОВИНИ: На Верховинщині горів відпочинковий комплекс “Сяйво Карпат”

25 вересня трапилася пожежу в будівлі відпочинкового комплексу “Сяйво Карпат” в селі Красноїлля, Верховинського району.

На момент пожежі у відпочинковому комплексі проживали 148 дітей з вихователями та 20 людей персоналу, який вивів усіх дітей з будівлі.  Попередня версія пожежників – замикання проводки.

FB IMG 1695699697197 scaled 1

Правоохоронці призначили ряд досліджень, за результатами яких будуть встановлені причини загоряння. А відтак – чи були дотримані норми пожежної безпеки в закладі.

Тим часом своїми враженнями  від того, що сталося поділилася Юлія Бойко, мати 8-річної дівчинки, яка була серед відпочивальників

НАДЗВИЧАЙНІ НОВИНИ: На Франківщині вибухнув нафтопровід, травмувалися люди

Ввечері 30 вересня трапилося загоряння нафтопродуктів у потічку, що у селі Стримба, Надвірнянського району.

Пожежа поширилася на приватний будинок. У результаті чого постраждали дев’ятеро людей, п‘ятьох госпіталізували до місцевої лікарні з опіками. Це двоє дітей – 11 та 8 років, та троє дорослих – 35, 39 та 58 років.

Двоє хлопчиків перебувають в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні. Їхній стан — вкрай важкий. У дітей — 80-85% опіків тіла.

photo1696088653 scaled 1

Як попередньо вдалося з’ясувати, витік нафти до тутешнього потічка, що у лісовому масиві, відбувся у результаті розгерметизації трубопроводу.

КРИМІНАЛ:  рідні потерпілого у ДТП хлопця шукають свідків аварії у Франківську

Хлопець, 2005 року народження, їхав на електричному самокаті зі сторони «Велесу» до села Вовчинець. Перед світлофором, який знаходиться поблизу магазину «Торба» по вулиці Максимовича.

1 417

“Машина на великій швидкості  догнала хлопця на самокаті і збила, водій даного авто втік з місця ДТП. Випадкові перехожі, водії і працівники автомийки, яка знаходиться перед світлофором, потерпілому надали першу допомогу і викликали швидку”, – розповіли рідні потерпілого.

Потерпілий доставлений в лікарню без свідомості, отримав травми голови, забої по всьому тілу.

СУДОВІ СПРАВИ: Василь Вірастюк відверто розповів про своє розлучення

Народний депутат України Василь Вірастюк написав відвертий допис у соцмережі щодо свого розлучення, а також судової тяганини від екс-дружини Інни.

94555a7a26b4e9a57cfcd31fa75ec928

«Рішення прийняв безпосередньо я, ще на початку жовтня 2022 року! Якщо мене не змусять, то ви ніколи і не дізнаєтесь про істинні причини нашого розлучення», – написав Василь.

Окрім того, він відповів на звинувачення дружини, яка наче б то стверджує, що Вірастюк ховає гроші від дітей. Докладніше читайте за посиланням.

МУЗИЧНИЙ ПРОСТІР: Дочка священника зачарувала гуцульською колядкою на “Голосі країни-13”

У четвертому ефірі на сцену “Голосу країни-13” вийшла 20-річна Вероніка Мартинюк з Івано-Франківщини. Дівчина виконала ту ж колядку, яка прозвучала в лаврі — “Ой, роди Боже”.

Від голосу учасниці побігли мурашки по шкірі в усіх глядачів та тренерів: 

Вероніка зізналася, що не очікувала, що їй доведеться стати перед таким складним вибором. Зрештою дівчина обрала команду Артема Пивоварова та стала останньою її учасницею.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено