Івано-Франківськ

Дайджест музичних прем’єр 08-14.08: Jerry Heil, Jamala, Матвієнко, Лазановський та інші (ВІДЕО)

Минули сім днів, отже ПІК традиційно зібрала найактуальніші музичні прем’єри тижня.

MyCollages 2022 08 14T172732.116 scaled

Jerry Heil – #КОХАЙТЕСЯ_ЧОРНОБРИВІ

Що цікавого? 13 серпня відома українська співачка Jerry Heil потішила своїх шанувальників кліпом на трек “Кохайтеся чорнобриві”, який уже встиг стати народним хітом. У новій відеороботі артистка показала українського лідера Володимира Зеленського та кадри з фільму “Москаль-чарівник”, в якому знімалася легендарна акторка Руслана Писанка.

Все було ідеально: горда постать незалежної української жінки, дурник-москаль – ніби візуальна трансляція заповіту Шевченка. За декілька тижнів від початку підготовки ми дізналися про трагедію – Руслани Писанки не стало. Тепер ця відеоробота – це також заклик цінувати своїх геніїв та талантів за життя”, – пояснила Jerry Heil.

Тоня Матвієнко – “Жива вода”

Що цікавого? Співачка Тоня Матвієнко, яка нещодавно повернулася до Києва з Великої Британії, презентувала трек про кризу у стосунках. За словами артистки, пісня “Жива вода” – автобіографічна. Додамо, що авторка слів та музики – наша землячка Наталя Дзеньків (LAMA).

“Любити як життя й забути розчарування — це, напевно, найголовніший меседж у пісні. У відносинах завжди стаються розлади, але це не привід їх завершувати. Варто обнулитися та почати все з чистого аркушу”, — коментує Матвієнко.

Alina Pash – “НЕбратські народи”

Що цікавого? Популярна українська співачка та учасниця фінального відбору шостого сезону “X-фактор” Аліна Паш 12 серпня презентувала нову пісню, яка присвячена стосункам росіян та українців під назвою “НЕбратські народи”. Слова пісні написали Аліна Паш та Сергій Савін, а музику -Sura Tomasyan. Виконання пісні супроводжує відео з малюнків у чорних, білих та червоних кольорах.

“Одним із головних наративів російської пропаганди є образ «братських» народів – українців та росіян, які мають бути однією родиною (Росією). Це пісня-нагадування, що ніякого братства немає. Є лише спроби Росії окупувати Україну та знищити українців”, – розповіла Pash.

KHAYAT – “Коло”

Що цікавого? Від початку широкомасштабної війни фіналіст “Голосу країни-9″KHAYAT плідно працює на творчому фронті, виступаючи по всій країні з благодійними концертами, допомогаючи збирати кошти для ЗСУ. За словами артиста, він не надихається війною, а наразі своєю творчістю виконує більш просвітницьку місію, саме тому у його останніх піснях немає конкретних слів про війну, смерть і тд.

“Коло” – це постулат нашої буденності і він створений мотивувати людей на зміни, змушувати вірити у себе, навіть тоді, коли ніхто не вірить. Це саме ті слова, які колись допомогли мені і я хочу аби кожен українець, почувши цей трек, розбудив  внутрішній ресурс “переможця” та почав втілювати свої мрії у життя, не зважаючи на чужі слова, сумніви та життєві негаразди. Бо життя має тривати і ніхто не напише його щасливих сторінок за нас“, – говорить KHAYAT.

Анастасія Приходько – “ZOZULYA”

Що цікавого?Головна мета виконання цієї пісні, відродження Української культури! Ми повинні пам’ятати нашу історію та культуру. Це наша головна броня“, – розповіла співачка.

Jamala – “Thank you, stranger”

Що цікавого? Українська співачка Джамала випустила нову пісню Thank you, Stranger. Трек присвячений країнам-сусідам, які прийняли українських біженців під час війни. Зірка вважає, що пісня заряджена на надію на найкращі часи, які обов’язково наступають навіть після найтемніших ночей. Джамала вважає, що це станеться і в історії українців, які зараз перебувають в умовах війни.

“Нова пісня – це подяка мільйонам мешканців сусідніх країн, які відкрили свої будинки та серця протягом повномасштабного вторгнення Росії в Україну”, – заявила артистка.

Сергій Лазановський|RIDNYI feat DIRESH – З C У

Що цікавого? Переможець “Голосу країни-11” Сергій Лазановський з Прикарпаття | RIDNYI випустив нову патріотично-мотиваційну пісню під назвою “ЗСУ” на підтримку українських військових. Об’єднатись разом музикантів надихнув успіх попередньої спільної роботи “Геть з України”, яка набула популярності в соцмережах. У Facebook кліп має вже понад 3,5 млн переглядів, а у YouTube входить до топ-30 популярних відео на платформі в українському сегменті з 1,5 млн переглядами.

.З .С .Y- три букви, які зараз лунають з уст кожного українця з величезною вдячністю. Дуже хочеться, що ця робота мотивувала наших бійців у захисті нашої держави. Їм важлива наша фінансова підтримка. Тому закликаємо вас брати участь у різних благодійних проєктах та заходах. Разом ми зможемо подолати нечисту силу, яка заблукала на наших територіях“, – розповіли музиканти. 

T.HUTSULS – “Хвилями”

Що цікавого? Eновій пісні «Хвилями» гурт T.HUTSULS з міста Коломия оспівав емоції війни. Колоритний гурт T.HUTSULS із прикарпатського міста Коломия презентує свій новий сингл «Хвилями». Це пісня, яка відверто оспівує емоції війни – ті, які за останні півроку відчуває кожен українець: страх, втому, втрату, біль, жаль, зневіру, і обов’язково – надію, любов та віру.

Авторка пісні «Хвилями», вокалістка T.HUTSULS Алекса Цимбал із власного досвіду знає, що таке втратити дім. У 2014-му дівчина через війну росії проти України була змушена полишити рідний Слов’янськ, що у Донецькій області, – і переїхала у Київ. А цього року у лютому – перемістилася із Києва у гуцульський край – місто Коломию, де й знайшла команду творчих однодумців – масштабний культурологічний проект Hutsul Planet. Тепер у Коломиї, на студії Hutsul Planet Records, творить свої нові пісні.

“Головний месседж, який ми несемо у цій пісні, – це надія і віра. Вони ніколи не помруть. Століттями, покоління за поколінням, українці виборювали право на власну свободу, а діти щоразу продовжували справу своїх батьків. Пісня «Хвилями» – це пісня-емоція про боротьбу, у якій світло завжди переможе темряву, попри всі незгоди”, – розповіла Алекса Цимбал. 

Читайте також на ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено