Івано-Франківськ

Топ-10 головних новин Прикарпаття за тиждень (30.08-5.09) – ФОТО, ВІДЕО

Цей тиждень для Івано-Франківщини був насичений подіями, які мали вплив на життя регіону та України.

Топ-10 головних новин Прикарпаття за тиждень (09.08 -15.08) - ФОТО, ВІДЕО

ТОП-10 новин Прикарпаття, які Ви, можливо, пропустили на стрічці новин ПІК впродовж тижня, сьогодні маєте можливість оцінити в огляді.

ГОЛОВНЕ

У Франківську 35 підприємств, товариств та бізнес-структур отримали нагороди на честь Дня Підприємця.

Визначали переможців конкурсу у таких номінаціях, як: промисловість, сільське і лісове господарство, торгівля, готельно-ресторанний бізнес, будівництво і транспорт, надання медичних послуг. Усього на конкурс подали 170 заявок.

Хто вони – кращі роботодавці області? Дивіться у нашому відео:

До речі, Івано-Франківськ увійшов у ТОП-3 найсприятливіших міст для бізнесу.

ПАРАЛІМПІАДА-2020

Цього тижня завершилася змагальна програма літньої Паралімпіади-2020. Збірна України здобула 98 медалей, зокрема 24 золоті, 47 срібних та 37 бронзових. Українці виступали в п’ятнадцяти видах спорту, в десяти з них змогли здобути нагороди.

Наймедальнішим для України стало плавання – 43 медалі (14+18+11), а на другому місці легка атлетика – 24 (6+15+3). Водночас у стрільбі українці розділили перше місце з Китаєм за кількістю медалей – шість.

За загальною кількістю нагород Україна замкнула топ-5 та показала свій другий найкращий результат за час виступів на Паралімпіадах. А у медальному заліку Україна закінчила виступ на шостому місці.

Варто також відзначити здобутки українського плавця Максима Крипака. Він став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади-2020. Спортсмен завоював у Токіо сім нагород, із них – п’ять золотих. Це рекордна кількість для цієї Паралімпіади не лише у плаванні, а й загалом серед усіх видів спорту. 

varta1.com .ua maksym krypak scaled

ШКОЛА

Першого вересня у франківських школах пролунав Перший дзвоник. Стартував новий навчальний рік у звичному режимі, але формат проведення свята першого дзвоника школи обирали самі.

ПІК пропонує своїм читачам цікаві фоторепортаж та відеосюжет з цього дня.

DSC 0383 scaled

Хороші новини і для студентів! В Україні студентські стипендії обіцяють збільшити у 2,5 раза.

СОЦІУМ

Цього тижня літо добігло свого кінця. Тож журналісти ПІК поцікавилися у франківчан, де вони відпочивали цьогоріч. Ми отримали найрізноманітніші відповіді: хто у селі, а хтось взагалі не відпочивав, але були й такі, що навіть у Мексику літали. Детальніше дивіться у відеосюжеті:

Цього тижня у Коломийській громаді створили КП «Міжнародний аеропорт Коломия». Аеропорт створений в честь Ігоря Табанюка та буде продовженням його справи.

avia 570x321 1

Тим часом у Франківську мер міста пригрозив звільненням посадовцям, котрі не хочуть вакцинуватися.  Марцінків дав два тижні на вакцинацію працівникам міської ради.

1335 scaled

Вперше в історії України статус “інвалід війни” надали дитині, яка отримала поранення від обстрілів на Сході. Це 14-річна Майя, біля будинку якої впав реактивний снаряд. Внаслідок цього загинула мати дівчини, а сама Майя отримала відкритий перелом, тріщину на нозі, а численні осколки так і залишилися у тканинах. Три роки юристи добивалися змін у законодавстві, аби надати Майї статус “інвалід війни”.

8b70397de0a89503e72064e6cd89f7fe

А сьогодні у Франківську пройшов Всеукраїнський марш за тварин. ПІК пропонує читачам подивитися фоторепортаж із цієї події та ознайомитися із 11-ма основними вимогами, які висунули активісти за посиланням.

12 scaled

Також сьогодні у Франківську на площі Ринок відбулося традиційне “Свято хліба”. Кожен з присутніх зміг поласувати хлібними, винними та медовими виробами, а також зробити фото у тематичних фотозонах.

1 6 scaled

НАДЗВИЧАЙНІ ПОДІЇ

Не обійшлося і без шокуючих ситуацій. У ніч на 1 вересня у Калуші підірвав себе гранатою учасник АТО/ООС Анатолій Новічонок.

Небезпека може бути і від тварин. В Калуському районі у селі Томашівці зафіксували сказ собаки. Через це там ввели карантин.

А у селі Гута, що на Богородчанщині, 16-річний хлопець наїхав на двох дівчат (своїх одноліток), які рухалися узбіччям. Третя дівчина-пішохід встигла відскочити в бік і не травмувалася. Водія у тяжкому стані доставили у медзаклад, а в дівчат – у середньому стані важкості.

Невдалим виявилося святкування Першого вересня для 11-ох дітей. Вони отруїлися у ресторані “Святковий” у селі Загвіздя Загвіздянської ОТГ. Діаглоз – гостра кишкова інфекція.

А вчора у смт. Солотвин на узбіччі дороги виявили труп 53-річного місцевого жителя. На тілі виявили тілесні ушкодження, характерні для ДТП. На даний час проводиться розслідування.

КУЛЬТУРА

У перші дні осені у Франківському драмтеатрі розповіли, чим будуть дивувати своїх палких прихильників. 83-й театральний сезон уже розпочався. До речі, не тільки у Франківську будуть грати вистави. Актори відправляться на гастролі у різні міста України.

Репертуар на вересень:

240747566 2930642140585985 2203202492411103029 n scaled

ЕКСКЛЮЗИВ

ПІК відкриває новий проєкт, “Проблеми мікрорайонів Івано-Франківська”. Старт рубрики розпочинаємо із одного з найбільших і не менш проблемних мікрорайонів міста «Пасічної». Які проблеми хвилюють пасічнян, дивіться у відео.

Також пропонуємо до огляду новий випуск авторської рубрики відеографа Івана Денисюка «З висоти пташиного польоту».

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено