Івано-Франківськ

Нищівні пожежі, смерть постраждалого на ТЕС та візит міністра: ТОП-10 новин Прикарпаття за тиждень (06.12- 12.12) ФОТО, ВІДЕО

Цей тиждень на Івано-Франківщині був насичений резонансними подіями, які вартують повторного перегляду.

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (25.01-31.01) – ФОТО

Топ-10 новин Прикарпаття за тиждень вражають: одні – позитивом, інші – трагічністю, пише ПІК.

Життя у “жовтій” зоні: чи змінилася ситуація?

Почався тиждень із позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За рішенням комісії від 7 грудня Франківщина та ще сім областей: Донецька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Херсонська та місто Київ більше не перебувають у “червоній” зоні карантин.

11 scaled 1

Водночас з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які Уряд ухвалив минулого тижня. Повний перелік змін – ТУТ.

Коронавірусна статистика по країні та на Прикарпатті  цього тижня виглядала так:

11 scaledjj

Втім, попри те, що Франківщина перейшла у жовту зону карантину, обласна влада прогнозує новий пік коронавірусу. А все тому, що кількість важких хворих у лікарнях області залишається стабільно високою.

Перемовини світових лідерів: про що домовилися

Президент Володимир Зеленський назвав позитивним те, що очільник США Джо Байден провів перемовини з російським колегою Володимиром Путіним. Окрім того, він заявив, що це перемога України — мати підтримку з боку США. 

d07ba72 biden putin call twitter thef white house 690 1

Згодом стало відомо. про що сам Байден розповів Зеленському у телефонній розмові. 

“Включився” у ситуацію й Папа Римський, який закликав до серйозного міжнародного діалогу щодо України.Він також сказав, що його дуже тривожить статистика, що цього року вироблено більше зброї, ніж минулого.

А лідери держав і урядів формату “Квінт” (Німеччина, США, Франція, Італія, Великобританія) виступили за відновлення переговорів Росії з Україною у Нормандському форматі. Заява оприлюднена на сайті Єлисейського палацу.

Візит міністра Ткаченка: театр, “Промприлад”, музей та писанки

Цього тижня Івано-Франківщину з робочим візитом відвідав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

10122021minkult 6 scaled 1

10 грудня він зустрівся з керівництвом Івано-Франківського національного академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка, а також відвідав “Промприлад-Реновацію”.

Після спілкування  в Музеї мистецтв Прикарпаття, зокрема, щодо можливостей його реставрації, Ткаченко відвідав Коломию, де в Музеї Писанки провів зустріч із представниками культури, а також спробував розписати писанку.

Чому вагітні жінки частіше помирають від коронавірусу: відповіли на брифінгу

Від початку року в області від коронавірусу померли чотири породіллі. Наразі в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі, де розгорнуті ковід-ліжка для вагітних, перебувають 45 жінок, 30 з них з позитивним ПЛР-тестом.

IMG 20211210 101835 scaled 1

Під час брифінгу, який відвідала журналістка ПІК. розповіли також, що ймовірність летальності у вагітних жінок збільшується до 70%.

Нищівні пожежі на Прикарпатті: причини та наслідки

На Прикарпатті жінка згоріла заживо у власному будинку. Трагедія сталася у селі Тустань, що в Івано-Франківському районі. День перед тим вогонь забрав життя ще однієї жінки – мешканки села Товмачик, що на Коломийщині.

Окрім того, 7 грудня у гірському селі Микуличин сталася жахлива пожежа – вщент згорів житловий будинок. Власниця Лариса Мотрук звернулась у соцмережі до небайдужих з прохання про допомогу.

264375898 4629555187129725 5326580561778192466 n scaled

На Прикарпатті цього року загинули на пожежах 35 людей. Найсумніша статистика в Івано-Франківському районі. Тут вогнеборці ліквідували 327 пожеж та виявили найбільше жертв.

Про це йшлося 8 грудня в Управлінні ДСНС області на брифінгу щодо попередження виникнення пожеж у житловому секторі, травмування та загибелі людей на них.

263689906 964402084160215 5198653525488413749 n 1 scaled 1

Як зазначали спікери, найчастіше трагічні випадки мають соціальні корені – жертвами пожеж стають люди без певного роду занять. Щодо обставин трагедій, то статистика  така:

  • 20 осіб – курили у ліжку;
  • 5 – загинули внаслідок порушень правил користування пічним опаленням;
  • 3 – в результаті підпалу приміщення.

Трагічні наслідки вибуху на Бурштинській ТЕС

Машиніст-обхідник котельного устаткування, який отримав до 60% опіків шкіри, 32-річний Ігор Квас, 5 грудня помер у лікарні. Не дивлячись на оперативні дії медиків, на жаль, отримані ушкодження були несумісні з життя. У чоловіка залишилися двоє дітей. 

262852557 1543576132645030 6334348759580065117 n scaled 1 1

Нагадаємо, що 28 листопада, о 21:20 під час роботи 7-го енергоблоку Бурштинської ТЕС попередньо через розрив екранної труби на котлі стався викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла.

Причину виникнення аварії встановлюють, а директор станції Валерій Хом’яков написав заяву про звільнення.

Франківці розповіли на що витратять “тисячу гривень за вакцинацію”

Цього тижня Володимир Зеленський підписав закон про виділення 8 мільярдів гривень українцям по тисячі гривень за повний курс вакцинації від коронавірусу. Їх не дадуть готівкою, а суму можна буде витратити на спорт, подорожі, книги та відвідування культурних установ (купівлю квитків у кіно, театр, на концерт).

Журналісти ПІК запитали у франківців та гостей міста як оцінюють ідею з виплатою та чи визначилися вони на що витратять обіцяну тисячу?

Нагадаємо, скористатися нарахованою сумою можна буде протягом чотирьох місяців після дня надходження коштів

У пошуках золотої середини між канонами науки та туризму

Ймовірне місце палацу-резиденції великого князя Романа Мстиславовича – батька короля Данила Галицького, стало ключовим моментом полеміки науковців та прибічників активного туризму, які 9 грудня взяли участь у Круглому столі “Ревіталізація історико-культурного простору палацу Романа Мстиславовича”.

proekt scaled 1

Зрештою, на Прикарпатті хочуть зробити туристичним магнітом місце батьківського палацу Данила Галицького.

Позитивні новини: як рятували лебедя із крижаного полону 

Працівники міського парку культури та відпочинку в Івано-Франківську понад три доби намагалися звільнити останнього лебедя із крижаного полону. Але згодом працівникам парку таки вдалося зловити птаха на озері в парку.

263751158 1899568390235390 8683685843609907197 n scaled 1

Тепер він, живий та здоровий, з усіма іншими пернатими чекає на мандрівку до місця зимівлі.

А ще, цього по-справжньому зимового четверга фотограф ПІК Тарас Яковин не зміг не вловити у своєму об’єктиві веселих гостей та містян, які гуляють чи проходять повз новорічне дерево, яке цьогоріч у Франківську запали першими в Україні.

Можливо, на світлинах Ви впізнаєте себе, своїх рідних, друзів чи знайомих – перегляньте за посиланням

IMG 2662 resize scaled 1

Ось таким був у ПІК інформаційний тиждень, що минає. Залишайтесь з нами й надалі, шанувальники новин від Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено