Івано-Франківськ

Назад в минуле: “Кобзарик”, “Барвінок” та “Мода” в Івано-Франківську (ФОТО)

Наприкінці 80-х на початку 90-х років минулого століття Івано-Франківськ активно забудовувався. Особливо це стосувалося спальних районів.

5. kobzaryk

Зокрема, на вулиці Вовчинецькій серед інших звели три дев’ятиповерхівки, з’єднані перемичкою, в який відкрився книжковий магазин «Кобзарик» (№176).

Там продавали підручники й дитячу літературу, в 1990-х асортимент розширили постерами і календариками рок-гуртів. І це було чи не єдине місце, де можна придбати плакати з улюбленими виконавцями, адже рок-шопом у Франківську тоді й не пахло. Зрозуміло, що зупинка перед магазином перейняла його назву, писав краєзнавець Іван Боднарєв.

На зламі тисячоліть крамниця закрилась, у перемичці нині господарює купа приватних фірм, але дух «Кобзарика» нікуди не зник.

2 8 scaled

А у сусідньому мікрорайоні Каскад є ще дві зупинки, названі за магазинами, яких уже нема, – «Барвінок» і «Мода». Торговий комплекс «Барвінок» з часом перетворився на «Європа-Центр» (вул. Івасюка, 26-а) із численними магазинами. А «Мода» вже давно стала «Гранд-Базаром» (вул.Стуса).

1 10 scaled

До слова, хоч вже “Кобзарика”, “Барвінка” та “Моди” вже давно немає, автобусні зупинки, розташовані поруч із ними, й досі зберегли за собою саме такі назви.

П.С. Якщо ви маєте власні спогади, пишіть у коментарях до нашого матеріалу у соцмережах. Дякуємо!

Читайте на ПІК інші розповіді рубрики “Назад в минуле”: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено