Івано-Франківськ

Старт безкоштовних екскурсій в Івано-Франківську: що цікавого покажуть? (ФОТО)

Стартує IX сезон щонедільних безкоштовних екскурсій в Івано-Франківську.
IMG 0663 scaled
Сьогодні, 28 квітня, в Палаці Потоцьких відбулася пресконференція з нагоди старту безкоштовних екскурсій, повідомляє ПІК. 
“В цьому році ми відновлюємо наші безкоштовні екскурси, які стартують 9 травня. Екскурсій буде 23, до середини жовтня. Вперше цього року буде автобусна екскурсія, околицями міста. Окремо будуть екскурсі для дітей, а такою польською та англійською мовами. Також вперше буде театралізована екскурсія. Всі екскурсі будуть унікальні”, – про це розповів Віталій Передерко.
IMG 0674 scaled
Екскурсії анонсуватимуть.
«Кожного понеділка буде додатковий анонс екскурсій, які будуть відбуватися у неділі, а також буде гугл-форма, якщо екскурсія вимагатиме попередньої реєстрації», – додали організатори.
IMG 0680 scaled

Людмила Жирик, екскурсовод, яка має дуже цікаву та популярну екскурсію вечірнім містом, розповіла:
«Вже не перший раз ми беремо участь. Я собі обрала екскурсію «Вечірні вогні Івано-Франківська». Ця екскурсія вже припала до душі туристам та містянам. Наше місто гарно підсвітлюється і це створює унікальну атмосферу. Тут засипаються також чим жило колись місто, легенди, любовні історії».
IMG 0668 scaled
За її словами, цього року ця екскурсія відбудеться 4 липня о 22 годині.
«Триває екскурсія дві години, а далі – хоч до ранку. У Франківську є що подивитися», – додала Людмила Жирик.
IMG 0673 scaled
Своєю чергу, Роман Чорненький розправа про нову екскурсію – автобусну. Ця ідея, каже історик, не нова. Колись вона була дуже популярна.
«Майже усі пішохідні екскурсі не доходить до Майзлів. Туди, до речі, ходив на зустрічі Іван Франко. Окрім того, в нас в місті було два аеродроми. На Коновальця, а також в районі Позитрону. Також ми відвідаємо мікрорайон БАМ – учасники екскурсі дізнаються, чому цей район має саме таку назку».
Завдяки цьому об’їзду ми зможемо побачити наше місто повністю. Автобусна Екскурсія запланована на 10 липня.

IMG 0681 scaled
«Поки ми йдемо на свою локацію на стометрівку, ми вже собі робимо екскурсію, адже люди питаються, чому ми так убрані, питають про історію. Тому запрошуємо всіх!», – кажуть актори драмтеатру.
Екскурсії будуть з дотриманням всіх карантинних вимог.
IMG 0679 scaled
«Деякі екскурсії вимагатимуть попередньої реєстрації. Ми будемо зважати на карантині вимоги. Зараз в нас жовта зона, яка дозволяє необмежену кількість людей під час екскурсій», – додав Віталій Передерко. 

До слова, кількість учасників на театралізовану екскурсію буде обмежена, тому потрібно завчасно реєструватися.

 

IMG 0684 scaled

Також до вашої уваги графік екскурсій:

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено